Kronika: 24.11.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 133 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 17 nezakonitih prehodov državne meje.  

Ob 15.20 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Seči. Udeležena so bila tri vozila. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz Seče proti Parecagu, kjer je ‘sekal’ ovinek in trčil v 59-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je peljal v nasprotni smeri. Tega je obrnilo na bok. Za njim je peljal še 42-letni voznik, ki je čelno trčil v povzročiteljevo vozilo, zatem pa sta oba pristala v jarku ob cesti. Povzročitelja so odpeljali v bolnišnico, od koder so nas obvestili, da ima lažje poškodbe. Sledi mu plačilni nalog. Cesta je bila ponovno odprta za promet ob 18.25.

Na Ospu je nekdo vlomil v vozilo in ukradel gotovino.

V Piranu je nekdo ukradel parkiran moped, reg. št. KP 6R-L4 (25 km/h), rumene barve, vreden 600 evrov.

Ob 22.30 so v Kopru ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

V Seči so imeli ob 0.50 v postopku 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Hitri test za droge je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Med postopkom je poklical občan in prijavil, da so mu večer pred tem ukradli vozilo, parkirano na parkirišču v Luciji (odklenjeno, s ključi v vozilu). To vozilo je vozil prav 39-letnik. Osebni avtomobil so zasegli, vozniku sledi kazenska ovadba, lastnik vozila pa je bil opozorjen zaradi puščenega odklenjenega vozila.  

V Podgorju so ob 3. uri kontrolirali osebni avtomobil Opel astra, ki ga je vozil 19-letni državljan Romunije. Prevažal je 7 državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo.

Sorodni članki