Kronika: 24.09.2018

21. 9.

Popoldan smo prijeli več klicev, da na relaciji Belveder – Strunjan osebni avto nevarno vozi, prehiteva in ogroža druge udeležence v prometu. Policisti so ustavili državljana Avstrije, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

22. 9.

Ob 0.29 smo bili obveščeni, da je v Luciji nekdo vlomil v stanovanje v bloku, in sicer državljanu Ukrajine. Ukradel je kovinsko blagajno, v kateri je bila zlatnina. Škode je za 25.000 evrov. V Portorožu pa je nekdo vlomil v parkiran osebni avto, iz katerega je lastniku iz Sv. Antona odnesel prenostni računalnik Macbook air in parfum Armani. Lastnik je oškodovan za 650 evrov.

Ob 14.40 so na Pristaniški kapitaniji v Kopru prejeli klic, da je na morju, med Piransko punto in Fijeso, nasedla jadrnica. Policisti so takoj odšli v pomoč. Ugotovili so, da je zaradi burje in okvare motorja (nezmožnost manevriranja) nasedla jadrnica, katere skipper je bil državljan Avstrije. Policijska patrulja je skupaj s posadko URSP jadrnico zvlekla s čeri in jo nato odvlekla v marino Portorož. Nihče ni bil poškodovan.

Popoldan so v Luciji ustavili 28-letnega voznika mopeda znamke Piaggio, tip Zip 25. Zaradi suma, da je vozilo presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost (25 km/h), je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled, ki bo opravljen danes. Po opravljenem izrednem tehničnem pregledu sledi ustrezen ukrep.

23. 9.

Ob 1.20 so pa Policijski postaji Izola dobili prijavo o tatvini osebnega avtomobila. Lastnik je prijavil, da mu je nekdo iz garažne hiše bloka na Prešernovi v Izoli ukradel osebni avto Porshe Targa 911, letnik 1976, cabrio izvedba, živo rumene barve, s črno platneno streho, reg. LJ X0-02Y. Po oceni lastnika je vozilo vredno približno 70.000 evrov.

Ponoči so policisti v Piranu ustavili 19-letnega domačina, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki