Kronika: 24.07.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 285 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 693 klicev. Obravnavali  so  56  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 6 z lažjimi poškodbami,  zasegli  so 6 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov  in  14  tatvin  ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 34 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjem  vikendu  obravnavali 127 nezakonitih prehodov državne meje.

21. 7. 2023

Ob  9.30  so  bili  obveščeni,  da  po  Piranu  hodi moški z nožem v roki, nadlegoval  je  turiste in zaposlene v lokalih. V enem od lokalov je kričal na  zaposlene  in  poskušal  vstopiti  v  zaprti  del  lokala, kar pa so mu zaposleni  preprečili.  Policisti  so  na kraju obvladali in identificirali 43-letnega  kršitelja.  Odredili  so  mu  pridržanje,  saj  s  kršitvami ni prenehal,  in  mu  zasegli nož. Naknadno je bil ugotovljeno, da je pred tem ukradel  oblačila  in  obutev  državljanu Madžarske. Sledi kazenska ovadba, izdan mu je bil tudi plačilni nalog. Naknadno  smo  dobili prijavo, da je vlomil v poslovni prostor, iz katerega je  ukradel  dva  mobilna telefona in tri denarnice z dokumenti in gotovino  ter ključe vozila. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

V  Kopru  je nekdo iz parkiranega on odklenjenega vozila ukradel torbico, v kateri je bila denarnica z dokumenti in gotovino, ključi vozila, hiše …

Popoldan  so dobili prijavo, da na avtobusni postaji v Kopru moški pada po tleh.  Policisti  so  identificirali  42-letnika in mu odredili pridržanje. Zasegli  so  mu  manjšo  količino  bele  prašnate  snovi,  ki je poslana na analizo.  Ugotovili  so,  da se je pod vplivom alkohola nedostojno vedel na javnem  kraju,  se  opotekal  po  železniški  postaji  in padal po tleh ter kričal.  S  tem  je pri mimoidočih in prijavitelju povzročil vznemirjenost. Izdan mu je bil plačilni nalog za več kršitev.

Popoldan  je  v  Ankaranu padel 58-letni državljan Danske, voznik motornega kolesa.  Poškodovanega  so  odpeljali  na  pregled  v SB Izola. Na kraju je plačal globo.

V  Dekanih  je  nekdo  vlomil  v  montažni  objekt,  iz katerega je odnesel gradbeni material v skupni vrednosti približno 5.000 evrov.

V  Kopru  so  zvečer  ustavili  voznika skuterja Sim Orbit, bele barve. Med postopkom  je  voznik pobegnil peš, policisti pa so ugotovili, da je skuter beležen  kot  ukraden. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil, vozilo je vrnjeno lastniku iz Kopra.

22. 7. 2023

Ob  0.45  je  v  Kopru  padel  42-letni  voznik  motorja.  Poškodovanega so odpeljali  v  SB  Izola.  Alkotesta  ni  mogel opraviti, zato mu je odrejen strokovni  pregled  na  alkohol  in  mamila.  Do prometne nesreče je prišlo zaradi  neupoštevanja  pravila strani vožnje (37/5-3 ZPrCP) oziroma, ker ni vozil ob desnem robu prometnega pasu.

V Portorožu je nekdo vlomil v avtomat z napitki in ukradel gotovino.

Ob  8.40  je moški iz trafike ukradel več srečk in pobegnil. Storilca se še išče.

Ob  11.30  nas  je občanka obvestila, da v Strunjanu moški voznik z mopedom vleče  privezanega  psa.  Policisti  so  izsledili  lastnika  in  mu izdali plačilni  nalog (po ZZZiv ?l. 45). Preverili so tudi psa, s katerim je bilo vse v redu.

V  Seči  je  nekdo  vlomil  v  počitniško hišo, iz katere je odnesel hrano, pijačo in oblačila.

23. 7. 2023

Nekaj  minut  čez  polnoči  so  policisti  v Piranu domačinki in državljan Slovaške izdali plačilni nalog, ker sta se sprla zaradi parkiranih motorjev pred hišo in se zmerjala.

Ob  2.45  so  v  Izoli  ustavili  57-letnega  voznika  osebnega avtomobila, kateremu  je  preizkus  alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,72 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  2.50  so  policisti na Ulici 15. maja v Kopru ustavljali voznika črnega skuterja.  Ta  je  zapeljal  v policista, ga zbil in s kraja odpeljal proti Olmu.  Policist  je  lažje poškodovan, povzročitelja pa se išče in mu sledi kazenska ovadba.

V  Portorožu  so  ob  3.10 ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozil  je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,35 mg/l, hitri test za droge je bil pozitiven, voznik je  odklonil  strokovni  pregled.  Avto  so  mu  zasegli,  sledi obdolžilni predlog.

Takoj  zatem so v Portorožu ustavili 19-letnega voznika začetnika, kateremu je  preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,32 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V  Seči so državljanom Nemčije ukradli dve kolesi: gorsko kolo znamke Cube, tip  Stereo  TM 120HPC, sivo oranžne barve, in gorsko kolo znamke Cube, tip Reaction Hybrid EXC625, sive barve. Oškodovani so za 5700 evrov.

V Portorožu je nekdo ukradel nezavarovano kolo znamke Kilimanjaro, tip Pro, rdeče-sive barve, vredno 900 evrov.

Popoldan  je  83-letni moški v Podgorju padel s traktorja. Iz bolnišnice so obvestili,  da  ima  hude  poškodbe. Zadeva se še preverja, za voznika traktorja je bil odrejen strokovni pregled.

Zasegi vozil:
–  V  petek so v Piranu 16-letniku zasegli predelan moped. Sledi obdolžilni predlog.
–  V  petek  dopoldan  so  v  Kopru  ustavili  60-letnega  voznika osebnega avtomobila,  ki  ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.
–  V  Kopru  so v petek zvečer zasegli moped 16-letniku in odredili izredni tehnični  pregled  zaradi  suma,  da  je vozilo predelano. Sledi obdolžilni predlog.
–  V  soboto  ob  0.50  so  v  Kopru  ustavili  17-letnega voznika osebnega avtomobila,   ki   nima   vozniškega  dovoljenja.  Vozilo  so  zasegli,  za mladoletnika bo podan obdolžilni predlog.
–  Ob  1.  uri  v  soboto so prav tako v Kopru zasegli skuter 17-letniku in zaradi suma predelave odredili izredni tehnični pregled. Izkazalo se je, da je moped dejansko predelan, zato sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki