Kronika: 24.04.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 175 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 646 klicev. Obravnavali  so  24  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  4  z lahkimi telesnimi  poškodbami  in  4  nesreče, v katerih so se 4 osebe hudo telesno poškodovale.  Zasegli  so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 9  tatvin,  5  vlomov,  3 poškodovanja tuje stvari in kaznivo dejanje lahke telesne  poškodbe.  Zaradi  kršitev javnega reda je bilo 15 intervencij, in sicer 5 v zasebnih prostorih in 10 na javnih krajih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjem  vikendu  obravnavali  65 nezakonitih prehodov državne meje.

Petek, 21. 3. 2023

Neznani  storilec  je  v  zadnjih  dveh  dneh  vlomil v stanovanjsko hišo v Strunjanu in iz notranjosti odtujil nekaj vrednejših predmetov. Škode je za 500 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

V  Ankaranu  je preko noči neznani storilec, na osebnem avtomobilu prerezal dve  pnevmatiki  in  s tem lastnika oškodoval za približno 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob  12.  uri  so  policisti  v  Cereju ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila,  ki  nima vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, zoper moškega pa sledi obdolžilni predlog.

Na  kolesarski  stezi  med  Izolo  in  Strunjanom  je  ob  14.  uri, zaradi neprilagojene  hitrosti  sam padel 42-letni kolesar, ki se je pri tem lažje telesno  poškodoval.  Moški  je  bil  odpeljan  na  zdravljenje  v  izolsko bolnišnico, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob  18.10  so  prometni policisti na Črnem Kalu ustavili 44-letnega voznika osebnega  avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,74 mg/l. Moškemu so  policisti  prepovedali  nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski  policisti  so ob 19.45 posredovali pri sporu med svojci v Pobegih. Zaradi  ugotovljene  kršitve  določil Zakona o varstvu javnega reda in miru bodo zoper 2 osebi uvedli hitri postopek.

Sobota, 22. 3. 2023

Malo  po  polnoči so policisti v Luciji ustavili 28-letno voznico, ki ji je alkotest  pokazal  rezultat 0,11 mg/l, bila pa je pozitivna na hitrem testu za  ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, zato ji je bil odrejen še  strokovni pregled. V postopku so policisti ugotovili tudi, da vozilo ni tehnično brezhibno, zato je bilo ženski začasno odvzeto vozniško dovoljenje in  registrske  tablice  iz  avtomobila,  ki ga je vozila. Sledi obdolžilni predlog.

Na Hrvatinih je občan v podpornem kamnitem zidu kmetijskega zemljišča našel starejšo  ročno  bombo  italijanske izdelave. Policisti so kraj zavarovali, bombni tehniki Civilne zaščite pa so bombo varno razstrelili na kraju.

Ob  14.23  je  v  Izoli s kolesom padla 88-letna ženska in se pri tem lažje telesno poškodovala. Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilno  pritrjenega  tovora  na  kolesu, zato so ženski izdali plačilni nalog.

Ob  16.25  je  na cesti Strunjan – Belverede, prav tako zaradi izsiljevanja prednosti  prišlo  do  prometne  nesreče  v  kateri  se  je huje poškodoval motorist.  Policisti  so  ugotovili,  da je 47-letna voznica, pri zavijanju levo  na  dovoz, izsilila prednost in tako zaprla pot 47-letnemu motoristu, ki je zaradi trka z osebnim avtomobilom padel po vozišču in se pri tem hudo telesno poškodoval. Zoper povzročiteljico prav tako sledi kazenska ovadba.

Ob  23.21 je 52-letni voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Policisti so na  kraju  ugotovili, da je voznik vozil vinjen, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,52 mg/l. Moškemu so policisti izdali plačilni nalog.

Nedelja, 24. 3. 2023

Ob  00.25  so  izolski policisti 38-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane  droge. Sledi analiza in hitri postopek. Istega moškega so nato ob  6.24  ustavili  z  osebnim  avtomobilom,  pri čemer je moškemu alkotest pokazal  rezultat  0,17  mg/l,  bil  pa  je  pozitiven  na  hitrem testu za ugotavljanje  simptomov  vožnje  pod  vplivom  mamil.  Voznik  je  odklonil strokovni  pregled,  zato  mu  je  bila prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Tekom  noči  je  neznani storilec iz parkiranega motornega kolesa, ki ga je imel  oškodovanec  parkiranega  v  garažni hiši v Prisojah, odtujil izpušno cev.  Škode  je  za  1.400  evrov.  Po končani preiskavi bo podana kazenska ovadba.

Piranski  policisti  so v dopoldanskih urah na območju Sečovelj obravnavali kaznivo  dejanje  poškodovanje  tuje  stvari.  Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani  storilec  poškodoval  klopi ob kolesarski stezi in s tem oškodoval Občino Piran. O storilcu policisti še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V Luciji sta se dopoldan sprla bivša partnerja. Policisti zbirajo obvestila o  sumu  storitve  kaznivega  dejanja  lahke  telesne  poškodbe,  o  svojih ugotovitvah pa bodo s kazensko ovadbo obvestili okrožno državno tožilstvo.

V  Srgaših  je  ob  20.30  neznani  vozil  z  osebnim  avtomobilom  oplazil 26-letnega  mopedista,  ki je zaradi trka padel po tleh in se lažje telesno poškodoval.  Voznika  avtomobila,  ki  po  nesreči  ni ustavil policisti še iščejo, sledi kazenska ovadba.

Ob  23.47 je bil v Pacugu ustavljen 46-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Moškemu je bilo vozilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki