Kronika: 23.05.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 195 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami ter 1 s smrtnim izidom, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 1 tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 5 intervenciji.

Ob 9.50 je 72-letnik pravilno prečkal vozišče v Vanganelu, ko je vanj trčil 22-letni voznik osebnega avtomobila. Pešec je lažje poškodovan, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V Škocjanu pri Kopru do starejše domačinke pristopil moški, ki se je predstavil kot delavec Telekoma in pojasnil, da bodo postavljali drog za hišo. V času njunega pogovora je drugi osumljeni vstopil v hišo prijaviteljice in vzel ključe sosednje hiše, iz katere je ukradel zlatnino.

Ob 14.45 so dobili obvestilo, da je na bencinskem servisu na Lazaretu nekdo moškemu ukradel denarnico, zatem pa z vozilom odpeljal proti Ankaranu. Policisti so vozilo izsledili in ustavili. 40-letnik je imel pri vsebi gotovino, ki jo je vzel iz denarnice, denarnico pa je odvrgel pri Lazaretu. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,0, hitri test je bil pozitiven na opiate, strokovni pregled je voznik odklonil. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in vožnje pod vplivom prepovedanih drog bo podan enoten obdolžilni predlog. Sledi mu še kazenska ovadba za kaznivo dejanje zatajitve.

Ob 1.27 so dobili obvestilo, da po avtocesti od Škofij proti Kopru pelje osebni avtomobil v nasprotno smer. Vozilo so ustavili na bencinskem servisu ob izolski obvoznici. 69-letnemu vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,79 mg/l, odrejen je bil strokovni pregled, odrejeno mu je bilo pridržanje. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Sorodni članki