Kronika: 22.11.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 55-ih primerih in na številko 113 prejeli skupno 193 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, 6 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali po eno kaznivo dejanje tatvine, goljufije in poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 3-krat.

Policisti  na  MP  Dragonja  so  imeli na vstopu v postopku 55-letnega državljana Hrvaške  s  prebivališčem v okolici Kranjske gore za katerega so ugotovili, da vozi osebni avtomobil v času veljavnega ukrepa. Policisti so mu odredili še  preizkus  alkoholiziranosti,  ki  je pokazal 0,88 mg/l alkohola. Ker je vozil  v  času  veljavnega ukrepa mu je bil osebni avtomobil zasežen, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti  so  v  Portorožu  zasegli  moped  znamke  Piaggio Zip 17-letnemu vozniku  doma  iz okolice Kopra, ker moped presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 24-ih urah obravnavali 126 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

Napoved sneženja

Po  napovedih  vremenoslovcev  je za danes napovedano sneženje. Vse voznike opozarjamo,  da  morajo biti vozila na cestah v času od 15. novembra do 15. marca  in  v  zimskih  razmerah  opremljena s predpisano zimsko opremo. Vse voznike naprošamo, da se na cesto podajo le v nujnih primerih in z ustrezno zimsko opremo.

Sorodni članki