Kronika: 22.09.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 71 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev. Obravnavali so  18  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 93 ilegalnih prehodov državne meje.

Vlomili  so  v  lokal  v  Izoli.  Ukradli  so brezalkoholne pijače in nekaj gotovine.

Ob  12.50  je  v  Kopru  padel  68-letni  voznik kolesa z motorjem. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0.75 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  20.24 je v Izoli zagorel neregistriran in razstavljen moped. Pri ogledu je  bilo  ugotovljeno,  da  je  zagorel  motor.  Policisti  preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Ob  20.36  je  na prehod državne mejen na morju v Piran priplul 57-letnik z okolice  Ljubljane.  Pri mejni kontroli se je izkazal z osebnim dokumentom. Poleg  tega  je  dal na vpogled vpisni list za plovilo, za katerega je bilo ugotovljeno,  da  je  potekel  maja  2022, in potrdilo o usposobljenosti za voditelja  čolna, za katerega obstaja utemeljen sum, da je ponarejeno. Prav tako  podpis odgovorne osebe ne ustreza verificiranemu podpisu uradne osebe URSP.  Dokumentacijo  so  zasegli, sledi kazenska ovadba in predlog drugemu prekrškovnemu organu (URSP).

Sorodni članki