Kronika: 22.06.2021

Policisti  Policijske  uprave  Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 71-ih  primerih  in  na številko 113 prejeli 213 klicev. Obravnavali so eno prometno  nesrečo  s  smrtnim  izidom, o kateri smo poročali že včeraj, eno prometno  nesrečo  v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, 11 prometnih  nesreč  v  katerih  je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez  veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete  so obravnavali kaznivo dejanje en vlom in pet tatvin. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali osemkrat.

V okolici Ankarana je nekdo odtujil električno znamke Cannondale zeleno – črno -bele barve in navadno kolo znamke Conway sivo-bež barve. 47-letni lastnik je oškodovan za približno 6.200 eur.

V  Kopru  je  bilo odtujeno električno kolo znamke S-Bikes tip SM50E M MTB. Lastnik ima za 1.300 eur škode.

V Kopru je bilo vlomljeno v barako iz katere je bila ukradena motorna žaga.

V okolici Kopra je bil najden ukraden moped znamke Tomos, kateri je bil ukraden 19.4.2021 na območju Kopra.

Neznanec je na plaži Salinera v Strunjanu izkoristil odsotnost 43-letnika in mu iz kopalne torbe odtujil denarnico z dokumenti in 500 eur gotovine.

Policisti so v Kopru opravili ogled delovne nesreče, kjer je 52-letni moški padel z delovnega odra z višine 1,92 m-. Policisti so ugotovili, da je moški zaradi slabosti izgubil ravnotežje in padel z odra, med delom pa je uporabljal ustrezno zaščitno opremo. Z ogledom je bila tuja krivda izključena, zato bodo o zadevi napisali poročilo na državno tožilstvo.

Na MP Dragonja so policisti zasegli osebni avtomobil 57-letnemu drž. Hrvaške s s stalnim prebivanjem v RS, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, Prav tako so vozniku odredili preizkus alholiziranosti, ki je pokazal 0.41 mg/l. Zoper njega bodo napisa obdolžilni predlog..

Ob 03.00 uri se je na izstop iz države na mejni prehod Sočerga pripeljala 27-letna državljanka Francije. Policisti so pri kontroli tovornega vozila ugotovili, da je v tovornem prostoru med tovorom skrit 25-letni državljan Francije, ki ni posedoval dokumentov za prehod državne meje in je bil predhodno že zavrnjen s strani hrvaških mejnih organov na MP Starod. Policisti so oba tujca oglobili in zavrnili izstop.

Policisti so po obvestilu občanov v Luciji ustavili 79-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen alkotest, ki je pokazal 0,75 mg/l alkohola.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so policisti v zadnjih 24-ih urah obravnavali devet osebi, ki sta nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Vsi so še v postopku   obravnave  in  bodo  predvidoma  tekom  dneva  vrnjeni  hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki