Kronika: 20.09.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 181 klicev. Obravnavali so  9  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja  kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 121 ilegalnih prehodov državne meje.

Ob  14.10 smo bili obveščeni, da je v Fiesi ob plaži padla ženska. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 57-letna državljanka Nemčije izgubila ravnotežje in  padla  v  vodo.  Takoj  so pričeli z oživljanjem, vendar je zdravnik na kraju potrdil smrt. Sumljivih okoliščin ni, sledi poročilo na ODT.

Prejeli  smo  prijavo  goljufije. Ženska je preko elektronske pošte prejela obvestilo  o  poštni pošiljki, za dostavo katere je morala poravnati manjši znesek.  Za  stroške  pošiljanja  je  domnevni  pošti Slovenije posredovala podatke  svoje  bančne  kartice in transakcijo potrdila s potrditveno kodo. Ugotovila  je,  da  je  nekdo  zlorabil  podatke njene bančne kartice in na njenem  bančnem  računu  opravil sedem bančnih plačil v skupnem znesku 7418 evrov.   Policisti   obravnavajo  kaznivo  dejanje  zlorabe  negotovinskega plačilnega sredstva.

Popoldan  so  v Izoli ustavili 45-letnega voznika motorja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti  mu  je  pokazal  1,39  mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlo.

V Kopru je nekdo vlomil v prostore podjetje in ukradel prenosni računalnik, več mobilnih telefonov, plačilnih kartic in nekaj denarja.

Ponoči  je  na  Škofijah  nekdo  ukradel  zaklenjen  in neregistriran moped Piaggio Zip, vreden 1400 evrov.

Nesreča na morju in poškodba plovila

Ob 16.35 smo prejeli obvestilo, da je pred mandračem v Piranu nekdo padel z gliserja,  čoln  pa  se  vrti  brez  nadzora.  Po  prvih podatkih je voznik spregledal  val,  zato  je  padel s čolna. Na kraju je bilo ugotovljeno, da upravitelj gumenjaka, 23-letnik iz Ajdovščine, v morju ni poškodovan. Ribič ga  je  iz  morja  rešil.  Na  kraj so bili takoj napoteni policisti in obe plovili, P-08 in P-16. Patrulja s plovilom P-16 je priplula do gumenjaka in se  z  desnim bokom poskušala nasloniti na njegov bok z namenom zaustavitve oz.  vkrcanja  člana  posadke,  ki  bi  prevzel  nadzor  nad plovilom in ga zaustavil. Plovilo so dejansko ustavili policisti Postaje pomorske policije s  plovilom  P-16.  Eden  od  policistov je pri tem skočil na plovilo in ga fizično  ugasnil.  Plovilo  P-16 je bilo pri tem poškodovano in je trenutno neplovno.  23-letnik ima dovoljenje za plovbo, znaki kaznivega dejanja niso bili ugotovljeni.

Sorodni članki