Kronika: 18.04.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 127 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi in 1 s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 drzno tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

Dobili smo prijavo, da je v Izoli k starejši občanki na dom prišla ženska, ki naj bi ji želela izmeriti tlak. Oškodovanka jo je povabila v stanovanje. V kuhinji je storilka pričela z masažo oškodovankinega hrbta in ji razlagala, da je to nov pristop pri meritvi krvnega tlaka. Po približno 5-ih minutah je storilka naglo pospravila vse pripomočke in se napotila iz stanovanja. Naknadno je gospa opazila, da so v sobi razmetane kuverte, denar pa je izginil.

Ob 18.40 je bila prometna nesreča pri Gračišču. Policisti so na kraju ugotovili, da je 32-letni voznik peljal iz smeri Kubeda proti Gračišču. V desnem ovinku ga je zaradi neprilagojene hitrosti odneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v kombi, katerega je peljal 51-letni voznik. Ta je pripeljal nasproti, torej od Gračišča proti Kubedu (po svojem smernem vozišču). S kraja so bili vsi odpeljani v SB Izola v obravnavo (oba voznika in sopotnica v kombiju). Teža poškodb še ni znana. Policisti preverjajo sum storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja.

V Kopru so ob 1.45 ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,68 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki