Kronika: 17.10.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 189 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 484 klicev. Obravnavali so  22  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 8 tatvin  ter  1  ponarejanje  listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 517 ilegalnih prehodov državne meje.

14. 10.

V  petek,  14. 10. 2022, ob 10.10 uri, so imeli policisti na mejnem prehodu Sečovlje v  postopku  32-letnega  voznika turističnega  avtobusa  iz  Velike  Britanije. V okviru poostrenega nadzora voznikov  tovornih  vozil  in  avtobusov  je bil vozniku, državljanu Velike Britanije,  odrejen  preizkus alkoholiziranost, ki je pokazal rezultat 0,34 mg/l  alkohola  v  izdihanem  zraku.  Vozniku  so policisti začasno odvzeli vozniško  dovoljenje,  izrečena  mu  je bila globa v višini 600 evrov ter 8 kazenskih  točk, prav tako mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Potniki so  se  po  postopku na mejnem prehodu vrnili nazaj na Hrvaško z nadomestno voznico, ki je bila  prisotna na avtobusu.

Popoldan so v Kopru zasegli osebni avtomobil 39-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer  pa  so v Kopru 16-letniku zasegli moped Piaggio Zip 50. Vozil je po zadnjem  kolesu,  vozilo  je  neregistrirano,  voznik  pa  brez  vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog in hitri postopek za starše.

Ob 22.17 pa so v Portorožu ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

15. 19.

V  Ankaranu  je  ob  1.30  prišel v lokal 17-letnik z Dolenjske in zahteval alkoholno  pijačo,  katere  pa  mu  niso želeli postreči, ker je bil že pod vplivom  alkohola. Pričel je razbijati inventar in žaliti goste. Ob prihodu policistov  na  kraj  je  še  vedno  kričal in žalil osebje ter se na ukaze policistov  odzval,  zato  so  mu  odredili  pridržanje, temu pa se uprl. V postopek  se  je v tem trenutku vmešala še njegova družina, ki je prav tako prišla  na  kraj  in  želela  preprečiti  pridržanje.  V  postopku  so bila uporabljena  prisilna sredstva tudi zoper 20-letnika, ki se je nato pomiril in  mu  je  bil  na  kraju izdan plačilni nalog. 17-letniku prav tako sledi
plačilni nalog za več kršitev (po 7/1, 7/2, 22/1 ZJRM-1 in 24/1/1 ZOizk).

Ob  1.30  smo  bili  obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v portoroškem lokalu.  Policisti  so odredili pridržanje za 35-letnemu državljanu Srbije, ki se ni hotel umiriti. Izdana mu je bila globa.

V  Kopru  so  iz  plastičnega  zabojnika, postavljenega na ribiškem pomolu, ukradli ribiško mrežo, vredno 500 evrov.

Popoldan  se  je  pred  začetkom  nogometne  tekme v Kopru steplo več oseb. 28-letnik  je  bil v pretepu lažje poškodovan. Zaradi množičnega pretepa so na  kraju  posredovali  policisti  in tudi uspeli zaustaviti kršitve. Zoper 21-letnika so uporabili prisilna sredstva, da so ga umirili. Izvedli so več identifikacijskih postopkov, nadaljuje se z zbiranjem obvestil in preiskuje sum kaznivega dejanja nasilništva.

Popoldan  so  v  Kopru  18-letniku  zasegli  Piaggio  SI, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  15.50 so v Vanganelu ustavili 50-letnega državljana Bolgarije, kateremu je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Piranski  policisti  so  obravnavali  kaznivo  dejanje nasilja v družini in grožnje. Nasilnežu je bila odvzeta prostost, sledi mu kazenska ovadba.

16. 10.

Popoldan  so  v  Bertokih  zasegli  osebni  avtomobil  33-letniku, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  20.55  smo  prejeli  obvestilo, da iz predora Markovec proti Kopru hodi oseba  in  je nevarnost naleta. Policisti so izsledili 27-letno državljanko Italije. Pospremili so jo s hitre ceste in ji izrekli globo.

17. 10.

Ob  0.30  so  v  Kopru  ustavili  48-letnega  voznika  osebnega avtomobila, državljana  Italije,  kateremu  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V  Šmarjah  je ob 7.20 zagorel osebni avtomobil. Gasilci so požar pogasili, ugotovljeno  je  bilo,  da  je  zagorelo zaradi tehnične okvare na motorju. Poškodovan ni nihče.

Računalniške goljufije

V  soboto je na Policijsko postajo Izola občan prijavil, da so mu z računa ukradli 3.020 evrov. Prijel je SMS sporočilo, ki ga je potrdil, zatem pa obvestilo, da je bil ta znesek nakazan v tujino. Šele takrat je ugotovil, da gre za prevaro.

Sorodni članki