Kronika 17.09.2018

O B V E S T I L O   Z A   J A V N O S T

15. 9.

Domžalčanka je dopoldan prijavila, da se je okoli 9.15 ure sprehajala na pešpoti med Fieso in Piranom, ko je do nje pritekel manjši pes, po njenih besedah čivava. Ta se je zagnal vanjo, pri tem pa jo je tudi popraskal po nogi. Zatem je prišla lastnica, ki je psa odnesla. Policisti zbirajo obvestila. V primeru ugotovitve lastnice, ji sledi hitri postopek po 46a čl. ZZZiv.

16. 9.

Ob 2.29 je 39-letna voznica osebnega avtomobila na hitri cesti iz Kopra, takoj po izvozu iz predora, trčila v odbojno ograjo, nakar je vozilo pričelo obračati. Pri obračanju je z vozila odpadlo nekaj delov vozila in motor. V tem je za njo pripeljal 52-letni voznik, ki je z avtomobilom trčil v ta motor na vozišču, zaradi izogibanja pa še v odbojno ograjo na levi. Voznica je opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,86 mg/l. V nesreči se je lažje poškodovala, prav tako tudi sopotnica v drugem vozilu. Povzročiteljici sledi obdolžilni predlog zaradi neprilagojene hitrosti.

V Izoli so ponoči vlomili v stanovanjsko hišo. Ukradli so fotoaparat znamke Canon tip 760D, PC tablico Lenovo ter žensko denarnico s 70 evri, osebno izkaznico, vozniškim dovoljenjem, osebno izkaznico in zdravstveno kartico.

Ob 21.26 smo dobili obvestilo, da osebni avto Volvo, srebrne barve, pelje skozi predor Markovec proti Ljubljani, iz vozila pa se močno kadi. Policisti so se takoj odzvali na klic. Vozilo so dohiteli na stari cesti za Bivje, vendar ni ustavilo na znake policistov, dokler ni zapeljalo s ceste, v trte. Na kraju so prijeli tri mladoletnike (stare 13, 15 in 17 let), eden pa je pobegnil. Ugotovili so tudi, daje bilo vozilo ukradeno v Mariboru. Pozivamo vse, ki bi bili priča temu dogajanju in so videli kršitve v cestnem prometu, da to čim prej sporočijo na interventno številko 113.

Ilegalne migracije

Med vikendom so policisti na območu PU Koper prijeli 43 ilegalnih migrantov(od teh 21 v soboto dopoldan v Račicah). Štirje so zaprosili za mednarodno zaščito, ostali bodo vrnjeni na Hrvaško.

Sorodni članki