Kronika: 16.05.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 134 klicev. Obravnavali  so  10  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 3 z lažjimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 7 primerih. Na  območju  PU  Koper  policisti  v  zadnjih  24ih  urah  niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Popoldan se je v Portorožu 31-letna voznica osebnega avtomobila vključevala na  cesto,  pri tem pa je spregledala 46-letnega kolesarja, ki je s kolesom pripeljal po cesti, po kateri sicer ne bi smel voziti (uporabljati bi moral kolesarsko  stezo).  Kolesar  se  je  pri  padcu  po  prvih  podatkih lažje poškodoval, obema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev ZPrCP.

Pomorski  policisti  so  59-letnemu  državljanu  Slovenije na morju zasegli izpit  za  voditelj  čolna, za katerega obstaja sum, da je ponarejen. Sledi kazenska ovadba.

Prejeli  smo  prijavo,  da je v Izoli nekdo ukradel osebni avtomobil Toyota Corolla, registrskih  številk  KP KE 868, svetlo modre barve, letnik 2010, vreden 4.500 evrov.

Ob 1.05 smo dobili prijavo, da se v Kopru pretepa več oseb. Policisti so na kraju  ugotovili,  da  je  poškodovan  22-letni  domačin, ki so ga oskrbeli reševalci  (poškodbe  na  obrazu  in  hrbtu).  32-letnik  se je pod vplivom alkohola  med  postopkom  nedostojno  vedel  in  se  ni  umiril, zato so mu odredili  pridržanje.  Po  prvih  informacijah naj bi ju pretepli neznanci, policisti pa danes nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sorodni članki