Kronika: 16.04.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 116 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

V soboto, 13. aprila, so bili ob 19.38 obveščeni o neprijavljeni javni prireditvi na območju Izole, na Rudi. Udeležilo se je je približno 120 vozil in približno 300 oseb. Organizator je bil že predhodno pisno seznanjen in opozorjen, da si uredi ustrezno dokumentacijo oziroma prijavi javno prireditev na Upravni enoti, kar ni storil. Po dodatno zbranih obvestilih in preverjanju celotne dokumentacije sledi zoper 27-letnega organizatorja ukrep zaradi kršitve 38. člena ZJZ.
Prijava javne prireditve ali shoda – dolžnosti organizatorjev: https://www.policija.si/kontakti/estoritve/prijava-javne-prireditve-ali-shoda

Popoldan je v Krkavčah 60-letno žensko ugriznil pes pasme kraški ovčar. Preskočil je ograjo, stekel do mimoidoče in jo ugriznil v stegno. Lastnica psa je oškodovanko pospremila do zdravnika. Policisti so ugotovili, da lastnica psa kot skrbnik ni zagotovila ustrezne vzgoje in šolanja oziroma drugih ukrepov in je bila žival nevarna okolici. Sledi obvestilo na UVHVVR in hitri postopek po 46.a/4-1/17 ZZZiv-1.

V Portorožu je nekdo poskušal vlomiti v trgovino, vendar je od dejanja odstopil.

Sorodni članki