Kronika: 15.11.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 74 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 174 klicev. Obravnavali so  15  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja  kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 165 ilegalnih prehodov državne meje.

V Piranu je nekdo poskušal vlomiti v stanovanje, vendar je zatem od dejanja odstopil.

Ob  18. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo v Koštaboni. Na kraju je  bilo ugotovljeno, da voznik ni vozil na takšni razdalji do desnega roba vozišča,  da  bi  se  promet lahko varno in tekoče odvijal, zato je trčil v 35-letnega   voznika   osebnega   avtomobila. Povzročitelju  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.43 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

V  Kopru  so okoli polnoči ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, ki  je  bil  na  hitrem  testu  pozitiven  na kokain in opiate. Po prejetem rezultatu strokovnega pregleda sledi ustrezen ukrep.

Ob  4.40  so  policisti pri Mlinih ustavili kombinirano vozilo Opel vivaro, poljske registracije. Voznik je bil 34-letni državljan Poljske, v vozilu pa je  bilo  še 12 državljanov Iraka, ki so nelegalno prestopili državno mejo. Postopki še potekajo.

Sorodni članki