Kronika: 15.02.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 60 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev. Obravnavali so  18  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 21 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 10.25 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ankaranski cesti v Kopru, v  kateri  sta  bila  udeležena  tovorno  vozilo  in  mali  mestni avtobus. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik avtobusa peljal od ankaranske vpadnice  proti  vhodu  v  pristanišče.  Ko  je  peljal  po krožišču, je iz pristanišča   pripeljal   61-letni   voznik   tovornega   vozila  slovenske registracije,  državljan  BIH, mu odvzel prednost in trčil vanj. Manjši bus (v  njem ni bilo potnikov) se je prevrnil na bok, 56-letni voznik se je pri tem lažje poškodoval. Sledi plačilni nalog povzročitelju.

Ob  18.30 je 25-letni voznik osebnega avtomobila, državljan BiH, ki začasno prebiva  v  Sloveniji,  zaradi sunkovitega speljevanja v Kopru (pri osnovni šoli)  izgubil  oblast  nad vozilom, trčil v robnik, nakar ga je odbilo čez kolesarko  stezo in pločnik, kjer je trčil v betonski zid. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1.08 mg/l. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na  Šmarski  v Kopru so ob 23. uri ustavili 26-letnega voznika, pri katerem je  bil  hitri  test  za droge pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog po prejemu rezultata.

Ob  23.10  so  v  Seči  zasegli  osebni avtomobil 49-letnemu vozniku, ki ne poseduje  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  hitri  test  za droge je bil pozitiven  na  kanabis,  strokovni pregled pa je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

V  Kopru  je  nekdo ukradel kolo z motorjem ZIP 25 črne barve, reg. KPORM5. Vozilo je imelo zaklenjeno krmilo.

13.  2.  2023 popoldan je v nakupovalnem središču v Kopru prišlo do tatvine izdelkov v drogeriji. Kaznivo dejanje je zaznal policist Policijske postaje Koper,  ki  je  bil  takrat  v  prostem času v trgovskem centru. Na podlagi zaznave  in  podatkov  o  gibanju  oseb, sta bila v nadaljevanju storilca z območja  Ljubljane  izsledena  v  bližini, prav tako tudi vozilo, ki sta ga uporabljala.  V  postopku  je  bilo  ugotovljeno,  da imata v tudi predmete (robotske  sesalnike),  katere  sta  pred  tem  ukradla  v drugem trgovskem centru, prav tako v Kopru. Policisti   so   predmete   iz   kaznivih  dejanj  zasegli  in  jih  vrnili oškodovancem, za storilca pa bo podana kazenska ovadba.

Sorodni članki