Kronika: 14.11.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 193 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 399 klicev. Obravnavali so  34  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja  kriminalitete so obravnavali 6 vlomov in 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 285 ilegalnih prehodov državne meje.

11.11.2022

Popoldan  je na Pomjanu prijavitelja in njegovega psa napadel večji pes, ki je  oba  tudi  poškodoval.  Izsleden  je  bil  lastnik psa, ki mu bo izdana odločba v hitrem postopku po 46a/4 ZZŽiv. Sledi tudi obvestilo na VURS.

12. 11.2022

V  Kopru  so ob 2. uri ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem  je  bil  hitri  test  pozitiven  na  kanabis.  Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob  5.50  nas je poklical Koprčan in pojasnil, da ima v stanovanju moškega, ki  se  noče  odstraniti.  Policisti  so  ugotovili, da je 46-letni domačin pozvonil na vrata prijavitelja, vstopil v stanovanje in zaspal na kavču. Ob prihodu  policistov  na kraj se je nedostojno vedel in ni upošteval ukazov, zato  so  zanj  uporabili prisilna sredstva. Sledi mu plačilni nalog za več kršitev.

Ob  8.37  so  policisti  obravnavali  prometno  nesrečo  na hitri cesti pri Bertokih.  Ugotovljeno je bilo, da je osebni avtomobil zaradi neprilagojene hitrosti  trčil  v vozilo 72-letne voznice. V tem vozilu sta bila 31-letnik in  27-letnik,  ki  nista  želela povedati kdo je vozil, odklonila sta tudi preizkus  alkoholiziranosti  in  strokovni pregled. Preiskovalna sodnica je odredila  prisilni strokovni pregled, zato sta bila odpeljana v bolnišnico. Opravljen  je bil ogled kraja, zadeva je še v fazi preiskave. Po ugotovitvi voznika sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V  Portorožu  so  ob  11.57 ustavili 16-letno voznico kolesa z motorjem. Na odrejenem  izrednem  tehničnem  pregledu  se  je  izkazalo,  da  je  vozilo predelano, zato so ga zasegli, voznici pa sledi obdolžilni predlog.

Nekdo  je  vlomil v klet v Kopru. Ukradel je vrtalni stroj znamke Makitin s pripadajočima baterijskimi vložki, vbodno žago Bosch in komplet svedrov.

Zvečer  so  policisti  odvzeli  vozniško  dovoljenje vozniku, kateremu je v Jagodju  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,63 mg/l alkohola, voznikoma v Hruševju in Kazljah pa izdali plačilna naloga (rezultat preizkusa 0,38 mg/l alkohola  in 0,46 mg/l alkohola). Poleg tega je v Portorožu voznik odklonil preizkus alkoholiziranosti, zato mu prav tako sledi obdolžilni predlog.

13.11.2022

Ob  2.40  so  v  Seči  ustavili  64-letnega  voznika osebnega avtomobila, V postopku  je  izročil  manjšo količino bele prašnate snovi (sum na heroin). Odrejen  hitri  test na drogo je bil pozitiven na THC in kokain. Zaradi več tehničnih  napak  na  vozilu  so  bile odvzete registrske tablice in vozilo izločeno iz prometa. Sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog.

V  Portorožu  so  ob  2.55  zasegli  osebni avtomobil 35-letnemu državljanu Kosova,  ker  mu  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,40 mg alkohola v litru  izdihanega  zraka,  vozil  je tudi brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V  Portorožu  so  ukradli  osebni  avtomobil znamke Dacia, tip Duster, sive barve,  reg.  KPJA-873,  letnik 2021, vredno 20.000 evrov. V vozilu so bili kontaktni ključi in prometno dovoljenje.

V  Kopru  so  vlomili  v  tri  kleti.  Enemu lastniku so ukradli dve udarni kladivi,  baterijski  vrtalnik  in  puhalnik za listje, drugemu nič, kaj je bilo ukradeno iz tretje kleti pa se še preverja.

Ob  19.30  nam je 34-letnik prijavil, da je v Kopru vanj trčil motorist, ko je  sam z motorjem pravilno peljal po kolesarski cesti. Povzročitelj naj bi zapeljal  na  nasprotno  stran.  Ob  sta  padla,  povzročitelj je odpeljal, prijavitelj  pa  je ostal na kraju in je lažje poškodovan. Okoliščine se še preverjajo.

Sorodni članki