Kronika: 14.07.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 220 klicev. Obravnavali  so  12 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 4 z lažjimi  poškodbami,  zasegli  so  2  vozili.  S  področja kriminalitete so obravnavali   3   vlome  in  7  tatvin,  zaradi  kršitev  javnega  reda  so intervenirali v 7 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjih  24ih urah obravnavali 71 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob  10.  uri  smo bili obveščeni, da v Ankaranu moški vpije s steklenico in kamnom  v  rokah. Na kraju so izsledili 29-letnika. Med postopkom je prišla na  kraj  bivša  partnerka,  do katere se je pričel nedostojno vesti, ukaza policistov,  naj  se umiri, ni upošteval. Zatem je kraj samovoljno zapustil in  se  na ukaz ni ustavil. Policista sta ga dohitela in uporabila prisilna sredstva, zatem mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog za več kršitev.

V  Izoli je dopoldan neznani moški strgal zlato verižico mimoidoči 69-letni domačinki in pobegnil. Policisti intenzivno zbirajo obvestila. Moški naj bi bil  visok med 160 in 170 cm, rjavih las, z brado in brki. Na glavi je imel rdečo kapo s šiltom.

V  Kopru so ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na opiate. Strokovni pregled je odklonil, vozil  je  tudi  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V  Luciji  so zasegli moped 17-letniku. Na izrednem tehnične pregledu se je namreč   potrdilo,   da   je   predelan   in   presega  najvišjo  dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  14.48  smo  bili  obveščeni,  da je v Kopru padel kolesar. 41-letnik je peljal  po  Pristaniški,  izgubil  ravnotežje  in padel. Pri tem se je huje poškodoval  (zlom  golenice in rame). Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal  rezultat  1,37  mg/l  alkohola  v  izdihanem  zraku.  Izdali so mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel odklenjen moped s kontaktnim ključem, SYM orbit 1, KP8F-S7.

Ob 18.55 je bila v Kopru prometna nesreča. Na kraju so policisti ugotovili, da  je  58-letni  domačin  vozil   motorno  kolo,  ko je po ulici pripeljal 36-letnik  z  osebnim  avtomobilom  in  mu  izsilil  prednost.  Trčil  je v motorista in odpeljal. Motorist je skupaj s sopotnico padel, oba sta se pri tem   lažje   poškodovala.  Povzročitelja  so  policisti  hitro  izsledili. Ugotovljeno  je  bilo,  da ne poseduje vozniškega dovoljenja, hitri test je bil  pozitiven  na  kokain,  strokovni  pregled  pa  je  odklonil. Sledi mu kazenska   ovadba   za   kaznivo   dejanje   nevarne  vožnje  in  zapustive poškodovanega v prometni nesreči.

V  Strunjanu  je  nekdo državljanom Nemčije iz kamperja ukradel gotovino iz dveh denarnic.

V  Portorožu  je  nekdo  iz  parkiranega vozila ukradel gumijasti čoln, dva stola  za kampiranje, otroški stol za kampiranje, zaboj iz blaga, v katerem je bilo vrtno orodje, verige za avtomobil in stanovanjske ključe

Sorodni članki