Kronika: 14.06.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali  so  15  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  2  z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov in 6 tatvin, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 4 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjih  24ih urah obravnavali 52 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan  so nas iz SB Izola obvestili, da imajo na zdravljenju poškodovano kolesarko  (zlom podlahtnice). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 68-letna državljanka Avstrije padla v Portorožu. Izdana ji je bila globa zaradi neprilagojene hitrosti.

V Izoli je nekdo vlomil v hišo, ukradel ni nič.

V  Kopru  so  otroku  ukradli  električni  skiro  znamke  Viron. 28-letnega storilca je prijavitelj zadržal na kraju, dva sta pobegnila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba za tatvino.

Pri  Izoli  je  nekdo  vlomil  v vrtno lopo. Ukradel je kosilnico na nitko, agregat, kosilnico na potisk in 10 litrov goriva. Škode je 1000 evrov.

V  Portorožu  je nekdo vlomil v osebni avtomobil in ukradel dve potovalki z oblačili.

Pri  Izoli  je  nekdo  vlomil  v barako in lastniku ukradel dve kosilnici – nitkarici,  delovni stroj – kultivator, dve motorni žagi, ročno škropilnico in teleskopske škarje za obrezovanje. Škode je za 1200 evrov.

Iz  bungalova v Portorožu so državljanom Češke najprej vse premetali, zatem pa ukradli denar.

V  Izoli  so ponoči vlomili v dve vozili. Na prvem so razbili šipo in s tem povzročili  za  4000  evrov  škode, na drugem na so razbili šipo in ukradli različno orodje v vrednosti 5000 evrov.

Sorodni članki