Kronika: 12.12.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 144 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 311 klicev. Obravnavali so  32  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja  kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij.

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 113 nezakonitih prehodov državne meje.

 

9. 12.

Dopoldan so v Rižani ustavili kombi Fiat Tallento, avstrijske registracije. Voznik  je  bil  58-letni  državljan  Avstrije, sopotnik pa dve leti mlajši državljan  Turčije.  Prevažala sta 8 oseb, ki so mejo prestopile nezakonito (6  državljanov  Iraka,  1  državljana  Turčije  in  1  državljana Sirije). Vodičema nezakonitih migrantov je bil po zaključenih preiskovalnih dejanjih odrejen pripor.

Ob  18.  uri nam je ReCO posredoval informacijo, da tujci nekje v gozdu pod Slavnikom  potrebujejo  pomoč.  Preko  koordinat  so  policisti  našli  dva državljana  Pakistana (55 letno žensko in njenega 23-letnega sina). Oba sta bila močno premražena, odpeljali so ju v Azilni dom.

Zvečer  so  v  Prisojah  odredili  pridržanje  33-letnemu  Koprčanu,  ki je razgrajal  in  žalil  občane, umiril pa se ni niti po prihodu policistov na kraj. Izdan mu je bil plačilni nalog.

11. 12.

Ob  4.20  je  bil  v  Vanganelu  odrejen hitri test na droge pri 20-letnemu vozniku pozitiven, strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog. Ob  5.  uri  pa  je v Manžanu preizkus alkoholiziranosti 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila pokazal rezultat 0,65 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Pozno popoldan je v Kopru na Dolinski zgorel osebni avto. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je šlo najverjetneje za tehnično napako.

Ob  22.25  smo  bili  obveščeni,  da  je  zagorelo  na  poslovnem objektu v Škofijah.  Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je nekdo z neznano vnetljivo tekočino polil zunanje enote klimatskih naprav in  vhodna  vrata  na  objektu  ter jih zažgal. Pri tem je ogenj poškodoval zunanje  enote klimatskih naprav ter ostrešje objekta. Policisti intenzivno nadaljujejo s preiskovanjem kaznivega dejanja požiga (po 222. čl. KZ-1), za katerega je predpisna zaporna kazen od 1 do 8 let zapora.

12. 12.

Ob  2.  uri so policisti pri Mostičju ustavili osebni avtomobil Mitsubishi, ki  ga  je  vozil  47-letni  državljan  Ukrajine.  V  vozilu  je  bilo še 6 državljanov  Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Policijski postopki še potekajo.

Ob  9.30  smo bili obveščeni, da je v Izoli ponoči zgorelo vozilo. Danes se opravlja ogled kraja.

Danes zjutraj je bilo nekaj zastojev zaradi poledenelih cest. Opozarjamo na uporabo zimske opreme in na previdno vožnjo.

 

Sorodni članki