Kronika: 12.10.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 84 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 206 klicev. Obravnavali so  14  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali  1  vlom  in  5  tatvin,  zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 165 ilegalnih prehodov državne meje.

Popoldan  so  pri  Mlinih ustavili osebni avtomobil Renault Scenic, nemških registracij,  ki  ga je vozil 18-letni državljan BiH. V vozilu je bilo še 5 državljanov  Turčije  in  1  državljan  Iraka,  ki  so  prišli  v Slovenijo nelegalno.  Voznik je bil na hitrem testu pozitiven na amfetamin, strokovni pregled je odklonil. Voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je tudi potekla registracija. Postopki še potekajo.

Ob  18.15  je  na Šmarski cesti v Kopru 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi  nepravilnega  menjavanja  pasu  trčil v 54-letnega voznika osebnega avtomobila,  zatem  pa  odpeljal.  Policisti so ga izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,51 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob  19.30  smo  prejeli obvestilo o vozniku, ki grozi bivši partnerki, vozi pod  vplivom  alkohola,  trčil je tudi v  parkirano vozilo. Policisti so ga izsledili v vasi pri Kopru. Odrejen preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled  je odklonil. Nadaljeval je z grožnjami in se ni umiril, zato so mu  odredili pridržanje. Sledi ukrep po vseh zbranih obvestilih.

Ob  22.30  smo  prejeli  informacijo  o  kršitvi  javnega  reda  in  miru v stanovanju  v  Kopru. Policisti so na kraju opozorili 39-letnega kršitelja, ki  pa  ni  želel  utišati  glasbe.  Poleg  tega  je  pričel  mahati  proti policistom, zato so mu odredili pridržanje. Sledi plačilni nalog.

Sorodni članki