Kronika: 12.09.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 73 primerih in na številko 113 prejeli skupno 250 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, deset prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom, štiri tatvine in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali šestkrat, pri tem pa enega kršitelja pridržali. Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 38 nezakonitih prehodov državne meje.

V Kopru je neznani storilec vlomil v avtomat za prodajo kart in iz njega ukradel gotovino.

V Portorožu sta neznan moški in neznana ženska 9. 9. 2023 med 17.43 in 17.53 uro iz polic ene od trgovin ukradla 29 parfumov različnih znamk v skupni vrednosti 2.033 EUR. Za storilcema policisti še poizvedujejo.

V Luciji so policisti obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve, kjer si je med 9.30 in 10.00 uro 54-letni državljan Madžarske v prostorih javnih sanitarij polnil mobilni telefon. V omenjenem času si je storilec omenjeni mobitel in polnilec prisvojil ter s kraja odšel. Ob 13.45 so policisti s kolesom ustavili 59-letnega državljana Bolgarije in med postopkom ugotovili, da si je slednji prisvojil omenjeni telefon in polnilec. Kolesarju so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.17 mg/l alkohola. Prav tako je bil z njim ustavljen še drug kolesar, 45-letni moški doma iz Sežane, kateremu so policisti prav tako odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,07 mg/l alkohola. Zaradi storitve kaznivega dejanja so policisti drž. Bolgarije zaslišali in zoper njega napisali kazensko ovadbo, ker sta oba kolesarja vozila pod vplivom alkohola pa so jima izdali plačilni nalog po členu 105/4/4 ZPrCP.

V okolici Kopra je 49-letni moški doma pod vplivom psihoaktivnih snovi kršil JRM s tem, da je žalil in se nedostojno vedel do 84-letne mame. S kršitvijo je nadaljeval kljub posredovanju policistov, zato so zoper njega odredili pridržanje, za kršitve pa mu je bil izdan plačilni nalog po členih 6/4-1 in 22/1 ZJRM-1.

Sorodni članki