Kronika: 12.06.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 145 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome, 6 tatvin in 2 kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Ob 13.53 so bili obveščeni, da sta pri glavni avtobusni postaji v Kopru dva neznanca zmerjala in porinila na tla 21-letno žensko. Po izsleditvi sledi hitri postopek.

Ob 14.29 so bili obveščeni, da je neznanec poskušal vlomiti v eno od stanovanj v Luciji, vendar je iz neznanega razloga od dejanja odstopil. Sledi kazenska ovadba.

V dijaškem domu v Portorožu je neznanec iz dveh sob izvršil tatvino dveh parfumov in 90 evrov gotovine. Sledi kazenska ovadba.

Policisti so imeli v Kopru v postopku 49-letnega Portorožana, kateremu so zasegli 12 tabletk Apaurina (vsebuje prepovedano drogo diazepam) 1 tabletko Flormidala (vsebuje prepovedano drogo midazolam). Sledi hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na parkirišču v Izoli je neznanec iz parkiranega avtomobila odtujil registrsko tablico AA8021XC (Ukrajina). Sledi kazenska ovadba.

Na parkirišču v Kopru je neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici KP FV-891. Sledi kazenska ovadba.

Ob 19.41 smo bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec iz dvorišča ene od stanovanjskih hiš na območju Kopra ukradel električno kolo znamke Giant, tip Liv Rove E Plus z nameščenim otroškim sedežem bele barve. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov, sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki