Kronika: 12.05.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 160 klicev. Obravnavali   so   9  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  s  področja kriminalitete  so  obravnavali  4  tatvine,  zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 4 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjih  24ih urah obravnavali 23 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan  je  45-letni  domačin v koprski trgovini ukradel več prehrambenih izdelkov   in  alkoholnih  pijač.  Varnostnik  ga  je  zadržal  do  prihoda policistov, ti pa so mu ukradene predmete odvzeli. Sledi mu kazenska ovadba in plačilni nalog, ker ni imel osebnega dokumenta.

Ob 12. uri smo dobili informacijo, da je zaposleni v javni ustanovi v Kopru prejel  pošiljko  z  belim  prahom.  nemudoma  so  se izvedle aktivnosti po določenem  protokolu,  oseba  je  bila izolirana. Prah je bil analiziran na Veterinarski  fakulteti,  kjer  je  bil  test  na  antraks negativen. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje.

Ob  21.40  nas  je poklical občan in povedal, da so na Šmarski pri Kopru na cesti  večji  kosi  železa.  Policisti  so  ugotovili, da se je na tovornem vozilu,  ki ga je peljal 51-letni državljan BiH, strgal pas za pritrjevanje tovora  in  je  s  priklopnega  vozila  na  cestišče padel tovor (večji kos železa,  težak približno 1500 kg). Voznik je na kraju plačal globo, delavci CPK so počistili vozišče.

Na  Dolinski  v  Kopru  so  policisti ob 3. uri ustavili 20-letnega mladega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal  0,52  mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  6.43 smo bili obveščeni, da je v tuneli Kastelec prometna nesreča, zato so  tunel  zaprli.  Urejen  je  bil  obvoz na regionalno cesto. Na kraju so policisti ugotovili, da je 70-letni voznik kombija iz Kopra vozil po desnem prometnem pasu avtoceste proti Kozini. Za njim je pripeljal 25-letni voznik tovornega  vozila,  ki  je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del kombija.  Tega  je  odbilo  v desno, kjer je trčil v steno predora, tovorno vozilo  pa  je  odbilo  v levo steno predora. Voznik tovornega vozila je po prvih  podatkih lažje poškodovan. Povzročitelju sledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Ob 8.56 je bil promet ponovno sproščen.

V Kopru je ponoči nekdo vlomil v lokal in ukradel denarnico z gotovino.

V  Vanganelu  je nekdo vlomil v skladišče in ukradel 19 plinskih jeklenk, v skupni vrednosti 700 evrov.

Sorodni članki