Kronika: 11.04.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 219 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 513 klicev. Obravnavali so  44  prometnih  nesreč z materialno škodo, 5 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi  poškodbami,  zasegli  so  4  vozila.  S  področja kriminalitete so obravnavali  5  vlomov in 15 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 119 nezakonitih prehodov državne meje.

7. 4.

V  Kopru  so  zasegli  moped  16-letniku,  ker  se je na tehničnem pregledu potrdilo, da je predelan. Sledi obdolžilni predlog.

V  Kopru  je nekdo v trgovini izkoristil nepazljivost prodajalke in ukradel gotovino iz pisarne.

Popoldan  je  v  Baredih  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo sam padel 56-letni  kolesar,  državljan  Nemčije. Odpeljan je bil v SB Izola, kjer so ugotovili,  da  ima  hujše poškodbe (zlom komolca in kolka). Izrečena mu je bila globa.

8. 4.

Ob  2.  uri  je  33-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki so ga policisti ustavili  v  Kopru,  preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,62 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob  2.50 so v Kopru ustavili še 34-letnega državljana Srbije, ki je odrejen preizkus  alkoholiziranosti odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  11.55  smo  bili  obveščeni  o prometni nesreči v Hrastovljah. 88-letni voznik  osebnega  avtomobila  je  v  križišču  zavijal  na lokalno cesto za Hrastovlje in pri tem odvzel prednost 41-letnemu vozniku, državljanu Češke. Povzročitelj  je  bil  v nesreči huje poškodovan, lažje je bila poškodovana tudi  sopotnica  v  vozilu  državljana  Češke.  Povzročitelju  je bil izdan plačilni nalog.

Na PP Koper so prejeli prijavo, da je občanki nekdo vdrl v bančni račun in opravil več nakupov preko spleta. Zadeva se še preiskuje.

V  Movražu  je nekdo iz parkiranega osebnega avtomobila ukradel gotovino in bančno kartico.

V Izoli je ob 19.20 29-letna voznica osebnega avtomobila v krožišču odvzela prednost  70-letnemu  kolesarju,  ki  pa ni vozil po kolesarski stezi in je pripeljal  z  neprilagojeno  hitrostjo.  Kolesar  je  trčil  v bok osebnega avtomobila,  padel  in  se  lažje  poškodoval.  Obema je bil izdan plačilni nalog.

V  Piranu je nekdo ukradel kolo znamke Cube Analog, modre barve, vredno 600 evrov.

Ob  20.  uri so v Kopru zasegli osebni avtomobil 26-letniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

9. 4.

Ob  0.50  so  imeli  policisti  v  Portorožu  v  postopku  voznico osebnega avtomobila. Ugotovili so, da je potekla registracija vozila, prav tako tudi zavarovanje,   voznica  pa  v  predpisanem  roku  ni  zamenjala  vozniškega dovoljenja.  Odvzeli so registrske tablice in voznici izdali plačilni nalog za več kršitev.

Popoldan  je v Plavjah Izolan zakuril podrast in to tudi naznanil gasilcem. Ker  pa  ognja  ni  v  celoti pogasil, je zagorelo še več trave, grmovja in podrasti.  V  zvezi  s  kršitvijo  Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju bo poslano poročilo pristojni inšpekcijski službi.

V Svetem Antonu je nekdo vlomil v hišo, vendar ni nič odnesel.

10. 4.

Policijska  postaja  Izola  obravnava  prometno nesrečo, ki se je zgodila v času  od  9.  4.  2023  od  19.  ure  do  10. 4. 2023 do 13.30, in sicer na Levstikovi  ulici  v  Izoli.  Poškodovan  je  bil  pravilno parkiran osebni avtomobil  znamke  Hyundai  kona.  Povzročitelj je po prometni nesreči kraj zapustil.  Glede  na  sledove  in poškodbe na vozilu ter sledove in odpadle dele   vozila,   najdene  na  vozišču,  je  povzročitelj  prometne  nesreče najverjetneje voznik motornega kolesa ali mopeda kovinske temno sive barve. Glede  na dolžino drsenja po vozišču (5.8 m) obstaja tudi verjetnost, da je voznik poškodovan.
V  kolikor imate kakšne podatke o tem dogodku Policija prosi, da jih čim prej sporočite  na  PP  Izola,  na  113  ali na anonimni telefon 080 1200 in nam pomagate razjasniti okoliščine.

V  avtokampu  v  Luciji  je  nekdo  ukradel  električno kolo znamke GASGAS, zaklenjeno z jeklenico in naslonjeno na drevo. Vredno je 2.600 evrov.

V  Portorožu  pa je nekdo državljanu Nemčije ukradel dve električni kolesi, skupaj vredni 14.000 evrov.

V  Šmarjah  je  nekdo  vlomil  v  kontejner,  iz  katerega je ukradel bočno kosilnico in orodje, v vrednosti približno 500 evrov.

Ob  15.10  so  imeli  policisti v Bertokih v postopku 32-letnega državljana Italije,  voznika  osebnega  avtomobila.  Na  hitrem  testu za droge je bil pozitiven  na kokain in kanabis, strokovni pregled je odklonil, odrejeno mu je bilo pridržanje in sledi obdolžilni predlog.

V Kastelcu je 33-letni voznik peljal 162 km/h na cesti, kjer je omejitev 90 km/h. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru na Veluščkovi je nekdo iz bloka ukradel gasilni aparat.

11. 4.

Na Srebrničevi v Kopru je nekdo ukradel električno kolo znamke EPAC, vredno 1100 evrov.

Sorodni članki