Kronika: 10.10.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 213 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 525 klicev. Obravnavali so  23  prometnih  nesreč z materialno škodo, 4 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi,  zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 vlomov in 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 14 intervencij. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 587 ilegalnih prehodov državne meje.

Prijeti vodiči ilegalnih migrantov

V  soboto,  8.  10,  so cestninski nadzorniki na Škofijah ustavili vozilo Renault Kangoo,  francoske  registracije,  ki ni imelo vinjete. Policisti, ki so ob 11.50  prevzeli  postopek,  so  ugotovili,  da je voznik 30-letni državljan Francije, prevažal pa je še 4 državljane Iraka in 1 državljana Afganistana.

V  nedeljo,  9.  10.,  so policisti ob 3.20 na bencinskem servisu v Šmarjah ustavili  osebni avtomobil Renault Express, italijanskih registracij. Vozil ga  je  18-letni  državljan  Kosova,  v  vozilu  je  bilo  še 8 državljanov Bangladeša, ki so prišli preko državne meje nelegalno.

V  ponedeljek,  10.  10.,  so  policisti  ob 1.48 na Bivju ustavili kombi Renault Traffic,  ljubljanske  registracije. 45-letni voznik z okolice Ljubljane je prevažal 16 oseb, državljanov Iraka, ki so prišle v Slovenijo nelegalno.

Vsi postopki še potekajo.

Do  10.  10.  2022 smo na Policijski upravi Koper obravnavali 107 (op. lani 104) kaznivih dejanj Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu  KZ-1.  Obravnavani  so  bili  104  (91)  osumljenci.  Skupno je bilo opravljenih 75 privedb osumljencev in odrejen pripor 72 osebam. V  zadnjem  tednu  je  bilo  na  PU Koper prijetih 11 osumljencev kaznivega dejanja  po  308. čl. KZ-1. 9 jih je bilo že privedenih pred PS OS Koper in zoper   njih  odrejen  pripor,  2  osebi  bosta  privedeni  po  zaključenih policijskih postopkih.

7. 10.

V Portorožu so državljanom Avstrije ukradli električno kolo, znamke Conway, črno modre barve, vredno 2800 evrov.

Na  Parencani  pri  Izoli je padla 59-letna kolesarka. Lažje poškodovano so peljali v SB Izola, izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob  13.06  smo  bili obveščeni o prometni nesreči v Strunjanskem drevoredu. 59-letni  Pirančan je z motorjem prehiteval dva osebna avtomobila, v tem pa je  s  stranske  cest  zavila  proti  Belvederju  63-letna voznica osebnega avtomobila iz Lucije in motoristu zaprla pot. Motorist je zaviral in zgubil oblast nad vozilom ter padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V  Klaričih  je  nekdo  vlomil v štiri parkirana vozila. Iz vseh je ukradel ženske  torbice  (eno  z  zadnjega sedeža, tri pa iz prtljažnika) s ključi, dokumenti,  bančnimi  karticami,  gotovino  in  drugimi  predmeti. Z eno od bančnih  kartic  je  kasneje  poskusil opraviti dvig gotovine na bankomatu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob   20.   uri  na  Ankaranski  v  Kopru  44-letnik  ni  upošteval  odredbe varnostnika,  s kršitvami je nadaljeval tudi po prihodu policistov na kraj. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog za več kršitev.

8. 10.

Nekaj minut čez polnoč je so na Valeti ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,73 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo v Kopru ukradel skiro Segway, vreden 450 evrov.

Ob  2.45  so  v  Kopru  ustavili  62-letnega  voznika  osebnega avtomobila, kateremu  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,68 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Na  Ljubljanski  v  Kopru  je nekdo iz parkiranega kombija ukradel različno orodje. Lastnik je oškodovan za 3000 evrov.

Ob  10.15  smo  prejeli  obvestilo,  da na Obrtniški v Kopru teka fant, ves okrvavljen.  Na kraju so policisti izsledili 22-letnega domačina, močno pod vplivom  psihoaktivnih  snovi. Žalil je sorodnike, zatem pa še policiste in se  postavljal  v napadalni položaj. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog za več kršitev.

V  Pobegih  je  nekdo  vlomil  v  kontejner in ukradel samohodno kosilnico, kultivator  s  priključki, agregat in motorno škropilnico. Škode je za 5000 evrov.

V  Izoli  je  nekdo  vlomil  v kombi in ukradel profesionalno orodje znamke Festool, vredno med 7.000 in 10.000 evri.

Ob  23.45  so  na  Bivju  ustavili  53-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,68 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

9. 10.

Ob  14.50  je  na  Montinjanu  18-letnik  z  motornim  kolesom  zapeljal na nasprotno  smerno  vozišče  in trčil v osebni avtomobila, ki ga je pravilno vozil  72-letnik.  Motoristu,  ki  se  je  pri  padcu huje poškodoval (zlom dlančnice, pretres možganov in odrgnine), so izdali plačilni nalog.

V  Izoli  so  domačinu  ukradli kolo z motorjem Tomos Flexer, rumene barve, registrske tablice KP2D-S9. Vredno je 500 evrov.

Ob  23.37  so  v  Kopru  ustavili  49-letnega  voznika osebnega avtomobila, kateremu  je  preizkus  alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,76 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

10. 10.

Ob  6.08  so  policisti  v  Srgaših  46-letnemu vozniku osebnega avtomobila Porsche izmerili hitrost 153 km/h, ob omejitvi čez naselje 50 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki