Kronika: 09.07.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 126 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin, 1 drzno tatvino, 1 vlom, 1 poškodovanja tuje stvari ter 1 kaznivo dejanje nasilništva.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Koprski policisti so ob 08.22 v Kopru ustavili 14-letnega voznika mopeda (do 25 km/h). Ker je pred zaustavitvijo vozil z večjo hitrostjo od konstrukcijsko dovoljenih 25 km/h so mu policisti odredili izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da moped doseže hitrost kar 88 km/h. Moped so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Iz parkirišča v Olmu je neznanec preko noči izvršil tatvino skuterja znamke Piaggio Zip 50, mat sivo zelene barve, z nameščeno reg. tablico KP3E-K3. Lastnika je s tem oškodoval za 2.200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Izpred stanovanjske hiše v Serminu je neznanec preko noči ukradel kolo znamke X-Fact, zelene barve, velikost 26 col. Lastnika je oškodoval za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Iz osebnega avtomobila vozila parkiranega na Fornačah je neznanec odtujil obe registrski tablici KPEK-648. Sledi kazenska ovadba.

Koprski policisti so ob 11.15 v Pradah ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu osebni avtomobil zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 11.44 smo bili obveščeni, da je na bencinskem servisu MOL v Šalari moški napadel fanta. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 17-letni fant vozil motorno kolo iz smeri Šalare proti krožišču na Šmarski cesti. Na tem odseku ga je objestno prehitel voznik osebnega avtomobila in ga skoraj bočno zadel.  V križišču ga je voznik motornega kolesa dohitel in skozi odprto okno opozoril, da naj bo bolj previden pri vožnji. To je voznika osebnega avtomobila razburilo, nakar je ob izstopanju iz vozila z vrati podrl motorno kolo ter fanta večkrat udaril po čeladi, ga podrl na tla in še nekajkrat brcnil nakar je s kraja odpeljal še pred prihodom policistov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zadevo preiskujejo v smeri kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba.

Zaradi počasne vožnje v enem od križišč v Kopru sta se ob 13.33 sprla dva voznika. Najprej je 18-letni voznik drugemu vozniku pokazal sredinca, nakar je drugi 43-letni voznik zapeljal za njim in ob zaustavitvi pristopil do mlajšega in ga udaril. Obema so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 16.30 so nas iz urgence SB Izola obvestili, da imajo v oskrbi 13-letnega otroka, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je slednji vozil skiro, kjer mu je v križišču Piranske in Pristaniške ulice v Kopru, odvzela prednost 43-letna voznica osebnega avtomobila. Otrok je pri padcu zadobil lahke telesne poškodbe, zoper povzročiteljico pa sledi hitri postopek.

Ob 17.09 so nas iz urgence SB Izola obvestili, da imajo tokrat v oskrbi 51-letnega moškega, ki naj bi ga nekje v Kopru na prehodu za pešce zbil avto. Ugotovljeno je bilo, da je 39-letna voznica osebnega avtomobila zapuščala parkirišče v Marezigah in zavijala desno proti Sv. Antonu v času, ko je zgoraj navedeni moški prečkal prehod za pešce. Voznica ga pri tem ni opazila in ga je s prednjim delom oplazila. Pri tem je utrpel lahke telesne poškodbe, zoper povzročiteljico pa sledi hitri postopek.

Na plaži v Ankaranu je neznanec ukradel nahrbtnik, v katerem je imel oškodovanec dva mobilna telefona in ključe osebnega avtomobila. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Neznanec je na strunjanski plaži pristopil do tam parkiranega električnega skiroja znamke Velocipter, bele barve z zelenimi koleščki, ter si ga protipravno prilastil. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Ob 23.59 smo bili s strani občana obveščeni, da je na parkirišču stanovanjskega bloka v njegov tam parkiran osebni avtomobil trčil voznik drugega osebnega avtomobila. Policisti so na kraju izsledili povzročitelja, 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ter mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Slednjega je voznik odločno odklonil, ravna tako se je med postopkom policistom uprl in ni upošteval njihovih ukazov, zaradi česar so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje ter sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki