Kronika: 09.05.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 336 klicev. Obravnavali so  31  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.

V  soboto  ob  3. uri smo dobili obvestilo, da se od Šalare proti Kampelu z osebnim  avtomobilom  pelje  moški,  ki je trčil v zapornico pred poslovnim objektom,  predrl  pnevmatiko  in  peljal  naprej.  Policisti  so izsledili 20-letnega  voznika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,87 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V  isti  noči  so  v  Izoli  odredili preizkus alkoholiziranosti 62-letnemu vozniku.  Rezultat  je  pokazal  0,86  mg/l.  Tudi  njemu  sledi obdolžilni predlog.

V poostrenem nadzoru so v soboto odredili 176 preizkusov alkoholiziranosti, od teh je bilo 5 pozitivnih.

V  Izoli  je  nekdo  v  soboto  ukradel električni skiro znamke XIAOMI črne barve, vreden 300 evrov.

V  Kopru  je  v  noči  s  sobote  na  nedeljo nekdo vlomil v štiri poslovne prostore. Ukradel je gotovino. Policisti zbirajo obvestila.

Uslužbenci Občine Piran so v jutranjih urah 8. 5. 2022 obvestili policiste, da je bil ponoči narisan grafit na fasadi Hiše Benečanke v Piranu, s tem pa je  bila  fasada  poškodovana.  Po  prvi oceni je povzročena škoda v višini 10.000  evrov.  Ker  gre  za  stavbo,  ki  predstavlja  nepremično kulturno dediščino,   točneje  kulturni  spomenik  lokalnega  pomena,  so  preiskavo kaznivega  dejanja  prevzeli kriminalisti PU Koper, ki so na kraju opravili ogled ter zbirali obvestila in druge dokaze.
Opisano  dejanje  predstavlja kaznivo dejanje Poškodovanja, odstranitve ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote, po 1. odstavku 219. člena Kazenskega zakonika, za katero je predpisana zaporna kazen do petih let.

Preiskava  kaznivega  dejanja še poteka, zato prosimo občane za kakršnekoli koristne  podatke,  ki  bi pripomogli pri odkritju storilcev. Podatke lahko sporočite na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Ilegalne migracije

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 63 ilegalnih prehodov državne meje.

V soboto popoldan so pri Mostičju ustavili osebni avto VW touran , ki ga je vozil  23-letni  državljan BiH. V vozilu je bilo 8 državljanov Irana, ki so prišli  v Slovenijo nelegalno. Zatem so ustavili še vozilo VW tuareg, ki ga je  peljal  enako  star  državljan  BiH,  za katerega se je izkazalo, da je predhodnica. V nedeljo je bil po zaslišanju za oba odrejen pripor.

Sorodni članki