Kronika: 08.07.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 222 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 580 klicev. Obravnavali so 30 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreče z lažjimi poškodbami in 3 s hudimi telesnimi poškodbami.

S področja kriminalitete so obravnavali 16 tatvin, 2 drzni tatvini, 6 vlomov, 5 poškodovanja tuje stvari ter po 1 kaznivo dejanje nasilja v družini in lahke telsne poškodbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 22 primerih in pridržali 2 osebi. V zadnjem vikendu so policisti na območju PU Koper obravnavali 9 nezakonitih prehodov državne meje.

Petek, 5. 7. 2024

Koprski policisti so 53-letnemu moškemu zasegli manjšo količino tablet Flormidal in Substitol, ki vsebujejo prepovedano drogo. Sledi hitri postopek po 33/2 ZPPPD.

Gostu v enem izmed hotelov v Strunjanu je neznanec odtujil denarnico z vsebino. Oškodoval ga je za 400 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 11.33 smo bili obveščeni o prometni nesreči v krožišču pri Planetu Koper. Policisti so ugotovili, da je 44-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost 17-letnemu vozniku mopeda. Slednji je pri tem padel po vozišči in se pri tem  lažje telesno poškodoval.

Ob 12.00 so koprski policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda v enem od trgovskih centrov v Kopru. Ugotovili so, da je 49-letni moški udaril 42-letnega moškega. Policisti so mu izdali tudi plačilni nalog po 6/2 ZJRM-1.

Ob 13.57 so nas iz urgence SB Izola obvestili, da imajo v oskrbi 68-letnega kolesarja, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je slednji vozil kolo po Prešernovi cesti v Izoli, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Pri padcu je zadobil hude telesne poškodbe. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Koprski policisti so 48-letnemu moškemu zasegli manjšo količino tablet Flormidal, ki vsebujejo prepovedano drogo. Sledi hitri postopek po 33/2 ZPPPD.

Na kolesarski poti v podvozu pri koprskem mandraču sta trčila kolesar in voznik skuterja. Prometno nesrečo je povzročil 20-letni voznik skuterja, ki ni vozil po svojem prometnem pasu in je zaradi tega oplazil 73-letnega kolesarja, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. Slednji je pri tem padel in zadobil lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola. Vozniku skuterja so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 16.21 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dekanih. Neznani storilec je pregledal notranjost hiše in izvršil tatvino zlatnine v vrednosti 1.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Iz kleti enega od stanovanjskih blokov v Olmu je neznanec odtujil električni skiro znamke Urbanglide, tip 82 S, črne barve. Lastnika je oškodoval za 300 evrov, sledi kazenska ovadba.

Ob 19.08 uri smo bili obveščeni, da naj bi delavci “Telekoma” iz stanovanja v Seči izvršili tatvino zlatnine. Ugotovljeno je bilo, da sta se pri 90-letni ženski v ponedeljek 1. 7. 2024 zglasila dva moška, ki sta se predstavila kot delavca Telekoma. Eden je slednjo zvabil iz hiše in jo zamotil, v tem času pa je drugi vstopil v hišo, iz katere je izvršil tatvino zlatnine v vrednosti 10.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Iz vozila parkiranega pri hotelu Delfin v Izoli je neznanec odtujil obe registrski tablici PU504-VO. Sledi kazenska ovadba.

Sobota, 6. 7. 2024

Ob 01.56 je v enega od gostinskih lokalov v Kopru prišel vinjen moški. Ker ga zaradi opitosti v lokalu niso želeli postreči se je pričel razburjati in kričati. Ob prihodu policistov je slednji poskušal pobegniti, vendar so ga policisti kmalu prijeli in ugotovili, da gre za 35-letnega poljskega državljana. Ker slednji ni upošteval ukazov policistov in je v vinjenem stanju nadaljeval s kršitvijo, so mu policisti odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

Koprski policisti so v Kopru ustavili 28-letnega voznika mopeda (do 25 km/h), ki pa mu je registracija potekla. Ker je pred zaustavitvijo vozil z večjo hitrostjo od konstrukcijsko dovoljenih 25 km/h so mu policisti odredili izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da moped doseže hitrost 68 km/h. Moped so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 13.14 smo bili obveščeni, da je v koprskem zaledju prišlo do nasilja v družini, pri čemer je 74-letni moški  v zadnjem času v vinjenem stanju svojo soprogo večkrat pretepal in jo žalil. Zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje Nasilje v družini, policisti so mu na kraju izrekli prepoved približevanja.  

Koprski prometni policist so ob 22.41 pri Postojni ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen alkotest mu je pokazal rezultat 0,79 mg/l, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali še obdolžilni predlog.

Ob 22.46 so policisti v Kopru ustavili 14-letnega voznika mopeda. Slednji je pred zaustavitvijo vozil z večjo hitrostjo od konstrukcijsko dovoljenih 25 km/h, zaradi česar so mu policisti moped zasegli in odredili izredni tehnični pregled, ki bo opravljen naknadno. Sledi obdolžilni predlog.

Nedelja, 7. 7. 2024

Ob 02.12 so piranski policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov v Portorožu, kjer  je eden od gostov, 38-letni državljan Gruzije, nadlegoval goste. Varnostniki so ga pospremili iz lokala in mu prepovedali vstop v lokal, kar ga je tako razburilo, da je s pestjo udaril enega od varnostnikov v obraz. Ker se ob prihodu policistov ni pomirili in je nadaljeval s kršitvijo, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Preko noči je v Sečovljah neznanec z ostrim predmetom porisal pokrov motorja, vrata in blatnik osebnega avtomobila. lastnika je oškodoval za 2.000 evrov, sledi kazenska ovadba.

Ob 09.05 smo bili obveščeni o drzni tatvini v Portorožu. Neznanec je medtem, ko je oškodovanec odšel do omarice z napitki, le-temu odtujil torbo z vsebino. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 13.58 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Spodnjih Škofijah. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču za Elerje izsilil prednost 35-letnemu vozniku motornega kolesa. Slednji je pri padcu zadobil lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola. Povzročitelju je alkotest pokazal rezultat 0,46 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti pa sledi kazenska ovadba (324. člen KZ-1).

Iz osebnega avtomobila parkiranega na Markovcu je neznanec odtrgal brisalce in razbil sprednje vetrobransko steklo. Lastnika je oškodoval za 150 evrov.

Sorodni članki