Kronika: 07.11.2017

V Kopru so domačinu dopoldan zasegli vozilo, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 15.53 so na relaciji Izola – Koper, v tunelu, trčili trije osebni avtomobili. 19-letnemu povzročitelju je bil izdaj poseben plačilni nalog, ker je vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 21.56 so imeli policisti na Povirju (smer Koper) v postopku državljana Hrvaške, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. 19-letniku so zasegli osebni avto Audi A7 in mu izdali plačilni nalog, ker je vozil brez vinjete. Sledi mu še obdolžilni predlog po 56/8-1-3 ZVoz.

V tem tednu, med 6. in 12. novembrom, policisti po celi državi, torej tudi na območju Policijske uprave Koper, izvajajo poostrene aktivnosti v okviru akcije Slovenija piha 0,0. Poleg vožnje pod vplivom alkohola bodo preverjali tudi prisotnost drog in drugih psihoaktivnih snovi. Preizkus alkoholiziranosti oziroma hitri test za droge pa bodo odredili tudi vsem kršiteljem, ki bodo s hujšim prekrški, kot so na primer prehitra vožnja, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti, ogrožali varnost drugih prometnih udeležencev.

Nikar ne sedite za volan, če ste uživali alkoholne pijače ali psihoaktivne snovi. Naj raje vozi kdo, ki tega ni užival, ali pa se odločite za javni prevoz.

Sorodni članki