Kronika: 07.08.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 178 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 479 klicev. Obravnavali so 51 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 13 tatvin ter roparsko tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 17 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 103 nezakonite prehode državne meje.  

4. 8.

V Piranu je 43-letnik v lokalu iz natakarskih denarnic pobral gotovino in vzel izpit za voditelja čolna. Zatem je pregledal še sosednjo restavracijo, iz katere je odnesel zvočnik s polnilcem. Nekateri predmeti so bili kasneje najdeni in vrnjeni, zadeva se še preiskuje.

5. 8.

Ob 9.20 je 74-letni voznik z osebnim avtomobilom na cesti od Kopra proti Šmarjam izgubil oblast nad vozilom in čelno trčil v osebni avtomobil 37-letnega državljana Švice, ki je pravilno pripeljal nasproti. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do zdrsa osebnega avtomobila in posledično prometne nesreče dejansko prišlo zaradi oljnega madeža, ki se je na vozišču raztezal v dolžini približno 30 m.

V Izoli je nekdo ukradel moped Tomos Flexer, registrskih številk KP2DS9, rumene barve, vreden 500 evrov.

Ob 10.50 se je pri Brezovici prevrnil voznik traktorja. Policisti so ugotovili, da je zaradi razmočenega terena zdrsnil s traktorjem po brežini. Traktor ni registriran, voznik pa nima vozniškega dovoljenja za vožnjo traktorja. Sledi odolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo ukradel parkiran moped Piaggio Vespa Sprint 50 (25), registrskih številk KP8V-J8, vreden 2000 evrov.

Popoldan je nekdo v Portorožu vlomil v parkiran kombi, iz katerega je ukradel nahrbtnik z dvema IPOD-oma in tablični računalnik. Državljani Nemčije so oškodovani za 3000 evrov.

Ob 23. uri smo dobili obvestilo, da od Valete proti Strunjanu voznik nevarno vozi. Policisti so ga izsledili in ustavili. 38-letniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,64 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog, izdali so mu tudi plačilni nalog.

6. 8.

Ob 0.50 so v Dekanih ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 3.15 je v Portorožu odrejen preizkus alkoholiziranosti 24-letnemu vozniku osebnega avtomobila pokazal rezultat 0.62 mg/. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.20 je v Portorožu odrejen preizkus alkoholiziranosti 20-letni mladi voznici osebnega avtomobila pokazal rezultat 0.32 mg/. Sledi obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v koprski lokal na Ferrarski ulici in ukradel gotovino.

Ob 16. uri so v Kopru ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kanabis. Sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo vlomil v jadrnico, iz katere je ukradel gasilni aparat in dežni plašč.

Ob 21.20 nas je poklical občan, ki je na sprehodu v Jagodju opazil neodzivno žensko na tleh. Druga ženska jo je dvignila in dala v kombi, ki je odpeljal. Policisti so kombi izsledili pri Bertokih. Vozniku, 35-letnemu državljanu Italije, so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.57 mg/l alkohola. V vozilu sta bili še državljanki Hrvaške. Ko so odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, je želela z vožnjo nadaljevati ena od potnic, kateri pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal  0,49 mg/l. Vozniku so izrekli globo, ki jo je plačal na kraju.  

Sorodni članki