Kronika: 06.02.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 144 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 477 klicev. Obravnavali so  20  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in  1  z lahkimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 poskus vloma, 1 tatvino motornega  vozila,  10  drugih  tatvin in 2 kaznivi dejanji grožnje. Zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Na   območju  Policijske  uprave  Koper  so  policisti  v  zadnjem  vikendu obravnavali  75 nezakonitih prehodov meje. Prav tako so obravnavali 9 oseb, ki  so  že  v  postopku  pridobivanja  mednarodne zaščite in 4 osebe, ki so prekoračile čas bivanja v Schengenskem območju.

Petek, 3. 2. 2023

Ob 13.24 je na Dolinski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče. Z ogledom so  policisti  ugotovili,  da  je  46-letni  moški, zaradi nepravilne smeri vožnje  trčil  v  nasproti  vozeče  vozilo,  v  katerem se je lažje telesno poškodoval 68-letni moški, sopotnik v vozilu, ki ga je vozil 28-letnik. Oba voznika  sta  bila  preizkušena  z alkotestom, ki je obema pokazal rezultat 0,00 mg/l. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V  marini  v  Luciji  je  neznani  storilec  ukradel  kovinski podstavek za plovila.  Škode  je  za 2.000 evrov. Opravljen je bil ogled, sledi kazenska ovadba.

Popoldan  sta  neznanca  vlomila  v  stanovanjsko  hišo  v  Sečovljah in iz notranjosti  odtujila denar in nakit. Policisti so na kraju opravili ogled, po preiskavi pa zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Prometni  policisti so ob 19.45 na Kastelcu ustavili 43-letnega moškega, ki je  z  osebnim  avtomobilom  vlekel  večjo  prikolico.  Ker  za  to ni imel ustreznega  vozniškega  dovoljenja  so  mu  vozilo  VW Caddy zasegli. Sledi obdolžilni predlog.


Sobota, 4. 2. 2023

Ob  13. uri so policisti v Luciji ustavili 61-letnega moškega, ki je osebni avtomobili  Citroen  Saxo vozil brez vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo   zaseženo.   Med   postopkom   so  ugotovili  tudi,  da  vozilo  ni registrirano,  na  njem  pa  je  imel moški nameščene ponarejene registrske tablice  iz  papirja.  Zaradi  vožnje  brez  vozniškega dovoljenja bo podan obdolžilni  predlog,  zaradi  neregistriranega vozila izdan plačilni nalog, zaradi ponarejenih tablic pa bo zoper moškega podana še kazenska ovadba.

V  Kopru  je  neznanec  na taxi vozilu razbil steklo in preiskal notranjost vendar  ni  odtujil  ničesar.  Zoper  storilca  zaradi  poskusa vloma sledi kazenska ovadba.

Ob  15.21  je  bil  na  Šmarski  cesti v Kopru ustavljen 36-letni državljan Hrvaške, ki je na predelu ceste, kjer je hitrost omejena na 90 km/h vozil s hitrostjo kar 150 km/h. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Nedelja, 5. 2. 2023

Ob 1.34 so policisti posredovali v gostinskem lokalu v Kopru, kjer je javni red  kršil  45-letni  moški. Ker se ni umiril niti po prihodu policistov so zoper  njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu so policisti izdali tudi plačilni nalog.

Ob  2.22  je  bil na Šmarski cesti v Kopru ustavljen 22-letni voznik, ki je bil  pozitiven na hitrem testu za ugotavljanje vožnje po vplivom mamil. Ker je moški odklonil strokovni pregled mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V  Izoli  je ob 3. uri prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Z ogledom so policisti ugotovili, da je neznani voznik, zaradi neprilagojene hitrosti trčil  v  robnik, pri tem pa se je vozilo prevrnilo na bok, kjer je obstalo na  obcestnem  drogu.  Policisti  na kraju voznika niso izsledili, se je pa tekom  dneva  sam  javil na policijski postaji. Postopki še potekajo, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Ob 3.40 je v Pacugu prišlo do požara v stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci,  policisti  pa  so  z  ogledom  ugotovili,  da je zagorel prenosni računalnik.  Pri požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za približno 20.000 evrov škode. Policisti bodo o dogodku obvestili okrožno tožilstvo.

Ob  14.39  so  policisti  v Izoli ustavili 37-letnega moškega, ki je osebni avtomobil  vozil  brez  vozniškega  dovoljenja.  Vozilo  Ford Focus je bilo moškemu  zaseženo,  sledi obdolžilni predlog. Hitri postopek bo uveden tudi zoper lastnika vozila.

V  Kopru  je  bil  ukraden skuter Gilera Runner 50, črne barve, z nameščeno reg.  št.  KP  RJ-22.  Škode  je  za 1.000 evrov. Policisti za storilcem še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba

Sorodni članki