Kronika: 06.01.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 47-ih primerih in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in dva poskus vloma. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali dvakrat, pri tem pa so pridržali eno osebo.

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 24-ih urah obravnavali 19 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

V  okolici  Portoroža  je  neznani  storilec  poskušal  vlomiti  v poslovni prostor,  v  okolici  Sežane  pa  je  neznani  storilec  poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V obeh primerih je bila povzročena škoda le na objektih, policisti pa o storilcih še zbirajo obvestila.

Policisti  so  v  Izoli  ustavili  54-letnega  domačina,  voznika  osebnega avtomobila,  kateremu  je  bil  odrejen  preizkus  alkoholiziranosti, ki je pokazal  1,74  mg/l alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vendar  je  kljub temu hotel z vožnjo nadaljevati, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki