Kronika: 05.01.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 30 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 110 klicev. Obravnavali so  4 prometne  nesreče  z  materialno  škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli  so  eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in eno  nasilje  v  družini,  zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru ni bilo intervencij, prav tako niso obravnavali ilegalnih prehodov državne meje.

Ob  8.45  je  na  mejni  prehod  Podgorje  iz  Podgorja peš prišel 36-letni državljan  Romunije.  Na  mejnem  prehodu  se  ni zaustavil, ampak je obšel zapornico  in  peš nadaljeval proti Hrvaški. Ko ga je policist opozoril, se je  Romun  postavil  v  napadalni  položaj,  zmerjal  policista  in ga celo pljunil. Ker ni hotel upoštevati odredbe, je policist uporabil fizično silo ter sredstva za vezanje in vklepanje. Na kraju je tujca pregledal zdravnik, ki  je  zanj  odredil prisilno hospitalizacijo. Sledi mu kazenska ovadba za preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

V  Kopru  so  vlomili  v  poslovni  prostor na Titovem trgu, iz katerega so ukradli dva prenosna računalnika: znamke Dell, tip inspiron 5770, in znamke HP, tip probook 470 G4. Skupaj sta vredno dobrih 2.200 evrov.

Nekdo  je  vlomil  tudi  v  hišo  v Ankaranu in lastnikom ukradel več kosov zlatnine in gotovino.

Popoldan   so   policisti  v  Seči  ustavili  42-letnega  voznika  osebnega avtomobila.  Odrejen  mu  je  bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat  0.25  mg/l.  Zaradi suma da pod vplivom prepovedanih drog, je bil odrejen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je pozitiven na kanabis in kokain. Odrejen strokovni  pregled  je odločno odklonil. Poleg tega so policisti ugotovili, da je registracija na vozilu pretekla oktobra. Tako voznik kot tudi njegova sopotnica  sta  kršila  Odlok  o  začasni  delni  omejitvi gibanja ljudi in omejitvi   oz.  prepovedi  zbiranja  ljudi  zaradi  preprečevanja  okužb  s SARS-Cov-2,  saj sta prehajala občine brez opravičljivega razloga. Obema je bil izdan plačilni nalog, vozniku sledi tudi obdolžilni predlog.

Ob  1.10  so  policisti  na stari cesti Bertoki – Koper ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,64 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih, ker se je gibal po 21. uri.

Sorodni članki