Kronika: 04.01.2021

Na  območju  Policijske  uprave Koper smo zadnjo noč v letu preživeli dokaj mirno.  Na OKC so policisti sprejeli 50 interventnih klicev. Policisti so v 24ih urah obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo, več je bilo le kršitev javnega reda in miru. Prejeli smo 8 kršitev javnega reda v zasebnih prostorih  in  6  na  javnih  krajih,  pa  13 prijav kršitev zaradi uporabe pirotehničnih  sredstev  ter eno prijavo nasilja v družini. Sicer pa je bil prehod v novo leto relativno miren, tudi hujših posledic ni bilo.

Od  1.  januarja  zjutraj do danes zjutraj pa so intervenirali v 58 nujnih primerih  in  na  številko 113 skupno prejeli 180 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete  so  obravnavali 2 vloma in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v 4 primerih.

1. 1.

Ob 1.50 smo dobili prijavo, da v Škofijah nekdo razbija. 35-letni Izolan se je  sprl  zaradi  dekleta  in razbil steklo, pri tem pa se je tudi porezal. Udaril  je  domačina  in  mu  grozil.  Po  prihodu policistov na kraj se ni umiril,  zato  so  mu  odredili pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba zaradi poškodovanja  tuje  stvari,  zasegli  pa  so  mu  tudi manjšo količino bele prašnate snovi, ki je bila poslana v analizo.

Okoli 3. ure sta se v Prisojah sprla in žalila dva vinjena moška. Med postopkom se nista pomirila oz. nista upoštevala zakonitih ukazov. Obema je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

V Sp. Škofijah je nekdo s pirotehničnim sredstvom poškodoval nabiralnik, posledično se je poškodovalo tudi okno na objektu in vozilo, parkirano v bližini.

Ob 20.20 so v Kopru ustavili osebni avto mariborske registracije. V postopku je bil 30-letnemu vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, opravljen je bil postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica uporabe prepovedanih drog ter hiter test na mamila, ki je bil pozitiven na kokain in konopljo. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki je bil opravljen v SBI. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih, sledi mu še obdolžilni predlog. Plačilni nalog je bil izdan tudi sopotnikoma zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih in zakona o osebni izkaznici.

Včeraj  so policisti obravnavali 4 državljane Pakistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Sicer pa sta 2. in 3. januar minila brez večjih varnostnih dogodkov na
našem območju.

Sorodni članki