Kronika: 03.07.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 185 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, poškodovanje tuje stvari, goljufijo ter kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih. V zadnjih 24ih urah so na območju PU Koper obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Piranski policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnemu 39-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja žrtvi, sledi kazenska ovadba.

Ob 14.55 se je pri delu na enem od plovil, v Marini Portorož poškodoval 44-letni državljan Italije. Policisti so ugotovili, da je moškemu pri sestopanju iz plovila zdrsnilo na lestvi, zato je padel iz višine približno 4 m in se pri tem huje poškodoval, odpeljan je bil na zdravljenje v izolsko bolnišnico. O dogodku bodo policisti s poročilom obvestili državno tožilstvo.

V Luciji so policisti 29-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Na parkirišču pri koprski tržnici je nekdo okoli 22. ure, iz odklenjenega avtomobila Renault Clio odtujil prenosni računalnik in denarnico z dokumenti. Škode je za 800 eur. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba. Ob tem znova opozarjamo vse, naj vozila zaklepajo in v njih ne puščajo denarnic ali drugih vrednejših predmetov.

Sorodni članki