Kronika: 01.10.2018

28. 9.

Na Fornačah je nekdo državljanki Koreje ukradel denarnico, v kateri je imela bančne kartice, dve vozniški dovoljenji in 1000 evrov gotovine.

Zvečer je na terasi enega od lokalov v Izoli razgrajal vinjen 63-letnik. Ko so prišli policisti na kraj, je kričal nanje in jim grozil. Uporabljena so bila prisilna sredstva, odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog po ZJRM 7/1,7/2 in 22/1 ter izveden hitri postopek po 6/1.

29. 9.

Ponoči so vlomili tudi v stanovanje v Izoli in lastnikom odnesli zlato verižico in nekaj zlatih obeskov.

30. 9.

Ob 12.31 smo bili obveščeni, da pri lokalu v Kopru pijana oseba skače po cesti in ovira promet. Policisti so na kraju ugotovili identiteto domačina, ki je metal tudi stole iz lokala na cesto, hodil med vozili, jih ustavljal, izzival mimoidoče k pretepu… Ob prihodu policistov na kraj je s kršitvijo javnega reda in miru nadaljeval s tem, da je na mimoidoče kričal, vpil in tam prisotne policiste pozival k pretepu in jim grozil, da jih bo vse razbil. Zaradi njegovega psihičnega stanja in obnašanja je bil na kraj poklican zdravnik. Ker je, kljub jasno izrečenemu ukazu, naj preneha s kršitvijo, s kršitvijo nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje. Zdravnica ga je pregleda in ugotovila, da je sposoben za pridržanje. Sledi mu plačilni nalog zaradi kršitve določil ZJRM 7/I. 7/II in 22/I.

Sorodni članki