Kronika: 01.07.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 164 klicev.

Obravnavali  so 5 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  5  tatvin, 2 poškodovanji tuje stvari  in  vlom  v  poslovni  prostor. Zaradi kršitev javnega reda so bile opravljene 3 intervencije.

Neznani  storilec  je  v  zadnjih  dneh  skozi okno vlomil v slaščičarno na območju  Lucije  in iz notranjosti odtujil 200 evrov gotovine. Policisti so opravili ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob  7.39  je  neznanec  s  silo telesa poškodoval tipkovnico na bankomatu v Bertokih.  O storilcu policisti še poizvedujejo, po končani preiskavi bo na tožilstvo podana kazenska ovadba. Škode je za približno 1.300 evrov.

Ob  17.12  je v Gasilskem domu v Piranu prišlo do požara, ki so ga piranski gasilci pogasili sami. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je zaradi kratkega stika  na  akumulatorski  baterijski  svetilki  prišlo do eksplozije, ki je povzročila požar na gasilskem vozilu. Škode je za 20.000 evrov. Tuja krivda za nastanek požara bila izključena, zato sledi poročilo.

Ob  1.31  so  policisti  v Piranu ustavili mladoletnika, ki je vozil skuter brez  vozniškega  dovoljenja.  Moped  mu  je  bil  zasežen. Brez  vozniškega dovoljenja  je  ponoči  v  Kopru  vozil avtomobil tudi 29-letni moški. Tudi njemu  je  bilo  vozilo  zaseženo,  zoper  oba  pa  bodo  policisti  podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

 

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 17 ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki