KOPER HANDBALL CUP si utira pot

Organizator tradicionalnega obalnega turnirja Eurofest bo tudi v letošnji sezoni izvedel že tretji Mednarodni velikonočni rokometni turnir – KOPER HANDBALL CUP, ki  bo pritegnil 1300 aktivnih udeležencev in številne ljubitelje tega športa. Program te velike spomladanske športne prireditve so predstavili v sredo, 23.3.2016, dopoldne na  novinarski konferenci v sejni dvorani Mestne občine Koper glavni organizator turnirja Tone Barič, podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in Vito Belič. Športna agencija Eurofest d.o.o. v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije v Kopru med 25. in 27.3. 2016 pripravlja že 3. Mednarodni velikonočni rokometni turnir – KOPER HANDBALL CUP, ki bo, kot je povedal Tone Barič sodeč po zanimanju, presegel vse dosedanje rekorde in prerašča v športnega in tudi medijskega velikana. »Čeprav gre šele za tretjo tovrstno športno prireditev, ki pa že beleži rekordno število prijav, kar nas zelo veseli, da se klubi odzivajo  tako množično. Računamo na 92 ekip, kar v primerjavi s prejšnjim festivalom pomeni kar 100-odstotno povečanje. Seveda so tu še določene  rezerve, vendar menim, da v naslednji sezoni prisiljeni omejiti število aktivnih udeležencev na 100 do 120 ekip in 1500 – 2000 aktivnih udeležencev.

baric

Prihajajo športne ekipe iz Avstrije, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Srbije, Slovaške in Slovenije, prejeli pa so tudi prvo prijavo iz Tunisa, kar bo dogajanje v kar šestih koprskih telovadnicah; v areni Bonifika, OŠ Koper, Srednji tehniški šoli, OŠ Dušana Bordona, na Škofijah in v izolski Kraši dvorani kar popestrilo.

Idealni pogoji za tekmovanje in močna podpora Mestne občine Koper

Slovenska obala in predvsem Koper ponujata idealne pogoje za izvedbo takšnega festivala, kar sta potrdila tudi Tone Barič in podžupan MOK Peter Bolčič. Koper namreč razpolaga z odlično športno infrastrukturo in prav tudi to med drugim prireditvi omogoča večje razvojne možnosti, športnikom pa idealne pogoje za tekmovanje. Drugi prav tako pomemben je turistični vidik prireditve, saj bodo nastanitvene zmogljivosti v Koper in okolici te dni kar dobro zasedene, več dela pa si obetajo tudi gostinci. Zanimivo je, da so nastanitvene zmogljivosti v bližini tekmovališč, kar je tudi zelo pomemben dejavnik pri organizaciji tako velike športne prireditve.

Na vprašanje novinarja, zakaj so se organizatorji selili na drugo lokacijo, k drugemu podporniku je Tone Barič dejal, da je bilo v Izoli čutiti pomanjkanje zanimanja in tudi podpore s strani občinskih struktur, medtem ko jim Mestna občina Koper nudi idealne pogoje za delo in organizacijo te, vedno bolj zahtevne športne prireditve.

baric2

Na tekmovanju bodo sodelovali različni klubi, društva, šole, regijske selekcije oz. nacionalne selekcije –  ekipe v kategorijah od letnika 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 in seveda  mini rokometu letniki 2005. Celotno tridnevno dogajanje je strnjeno v koprskih dvoranah. Osrednji prireditveni prostor in glavno igrišče bo kot običajno v telovadnici Osnovne šole Koper.

Tako Eurofest, ki bo v juliju, kakor Mednarodni velikonočni turnir udeležencem prineseta bogate izkušnje. Fantje in dekleta se lahko pomerijo s svojimi vrstniki iz drugih držav, se primerjajo med sabo in odigrajo kakovostne tekme. Poleg tekem, kar je glavni namen,  je turnir idealna priložnost za navezovanje novih stikov z igralci in igralkami drugih klubov. Da se  bodo udeleženci po napornih tekmah lahko tudi sprostili in uživali, pripravljamo pestra družabna srečanja: spoznavni večer, Disco party in karaoke, otvoritveno slovesnost. Dovolj časa pa bodo imele ekipe tudi za ogled mestnih znamenitosti. Za trenerje in spremljevalce pripravljamo ogled kleti Vinakoper ter zanimivo poučno  predavanje.

SPORED TEKMOVANJ IN PROGRAM  PRIREDITEV

Petek, 25. 3. 2016

Prihod in nastanitev ekip (med 15. in 18. uro).

Predtekmovanje (17.30 – 20.00).

Slavnostno odprtje festivala ob 21.00 uri. Telovadnica OŠ Koper.

Sobota, 26. 3. 2016

Tekmovanje v skupinah (8.00 – 20.00).

Družabni večer v Tuš Planetu Koper. Disco-party/Karaoke (20.30 – 23.00).

Družabni večer za trenerje: Ogled kleti Vinakoper (20.00 – 22.00).

Nedelja, 27. 3. 2016

Tekmovanje v skupinah/finalne tekme (8.00 – 20.00).

Ob 20.30 zaključna slovesnost s podelitvijo pokalov in kolajn – Dvorana OŠ Koper.

Sorodni članki