Kolesarski praznik za vse in vsakogar

V nedeljo, 27. septembra, se bo zgodil največji kolesarski dogodek, Slovenska Istra bo namreč v znamenju kolesarskega maratona. Kolesarsko doživetje za vse okuse, s tremi različno zahtevnimi trasami, pripravljaKolesarsko društvo Raketa.

Dogodek se bo pričel ob 10. uri v koprski Taverni, zaradi različno zahtevnih tras, je maraton primeren za vse rekreativne kolesarje, pester spremljevalni program in ostala ponudba pa k obisku vabita še vse ostale ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa in družine.
Organizatorji napovedujejo v celoti asfaltne trase, za vse okuse in stopnje pripravljenosti, brezplačni otroški mini maraton, bogat darilni paket za vse udeležence, podelitev številnih nagrad z žrebom štartnih številk, posebne namestitvene in aktivne vikend pakete za udeležence maratona, brezplačne vzgojno-izobraževalne poligone za varnost v prometu, brezplačne sprostitvene masaže nog za udeležence po tekmovanju, istrsko tržnico s ponudbo lokalnih kulinaričnih in rokodelskih izdelkov, bogat animacijski program, odrsko dogajanje, glasbo. Prireditev je del sklopa kolesarskih prireditev Slovenija kolesari.

Zaradi dogodka bo v koprskem mestnem jedru spremenjen prometni režim. Do 16. ure so predvidenekratkotrajne premične zapore Piranske ceste, Ulice Zore Perello Godina, Ferrarske ulice, Ankaranske in Bertoške vpadnice, ceste med Bertoki in Bivjem do Dekanov, Movraž -Rakitovec, Gračišče, Popetre, Trsek, Truške, Marezige, do Vanganela, Boninov, Tribana, Bertokov in nazaj v Koper po Vojkovem nabrežju in Pristaniški ulici do Taverne. Med 8. in 16. uro bo veljala tudi popolna zapora Pristaniške ulice od krožišča z Ljubljansko cesto do križišča z Belvederjem., povezava Pristaniška ulica Ljubljanska cesta in povezava Kolodvorska cesta Vojkovo nabrežje. Slednje bo med 10.30 in 15. uro zaprto za promet.

VIR: e-Koper

Sorodni članki