Kmalu jubilejni, dvajseti Praznik oljk, vina in rib

Na Ljubljansko ulico in Manziolijev trg bodo kmalu postavili stojnice, na katerih bodo svoje pridelke in izdelke razstavljali  lokalni vinarji in oljkarji in kjer bo njihove izdelke možno degustirati in kupiti. Predstavili se bodo tudi ponudniki sirov, domačih sladic, čokolade, namazov, testenin, tartufov, vložene zelenjave in sadja, medu in ročne ter umetniške obrti. Gostinska ponudba bo zajemala paleto ribjih jedi: brodet, sardele, testenine z morskimi sadeži …  Zadnji dan maja in prvi dan junija bo Izola v znamenju jubilejnega, 20.  Praznika oljk, vina in rib.

 

Na prireditvi bodo razglasili zmagovalce natečaja za Županovo vino in olje za leto 2024. Center za kulturo, šport in prireditve Izola do petka, 17. maja, sprejema prijave za najem stojnic v času prireditve. Več informacij je  tukaj.

 

GLASBENI PROGRAM:

·         v petek, 31. maja, bodo nastopili: Klapa Semikanta’, Ansambl Ikebana, Popr’n’sol, Duo Boštjan Pertinač in NICE PRICE QUARTET

·         v soboto, 1. junija, pa: Klapa Lungomare, Orkester Društva harmonikarjev Izola, Ante Dupendante, Duo AjdČao, Zasedba Snežnik in Kompanija Izolana.

Sorodni članki