Kazensko ovadeni preprodajalci prepovedane droge v Kopru

Policisti  Policijske  postaje  Koper  so  v  prvi polovici letošnjega leta izvedli  več aktivnosti na področju odkrivanja prekrškov in kaznivih dejanj v povezavi z zlorabo prepovedanih drog.

Ugotovljenih je bilo skupno 49 prekrškov (po 33. členu Zakona o proizvodnji in  prometu s prepovedanimi drogami), ko so storilci imeli v posesti manjše količine prepovedanih drog za enkratno ali večkratno uporabo.

Policisti so poostreno izvajali naloge in odkrili skupno 20 kaznivih dejanj Neupravičena  proizvodnja  in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi  in  postopki  v  športu  ter  predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih  drog  (po 186. členu KZ-1) in Omogočanje uživanja ali uporabe prepovedanih  drog  ali  nedovoljenih snovi ali postopkov v športu (po 187. členu  KZ-1). Zoper več osumljencev, državljanov Slovenije z območja Kopra, so  podali  kazenske  ovadbe.  Pri preiskavi teh kaznivih dejanj so koprski policisti opravili več hišnih preiskav in zasegli prepovedano drogo heroin, kokain  in konopljo, gotovino, pripomočke za pakiranje prepovedane droge in nosilce elektronskih naprav.

Dva  osumljena  državljana  Slovenije  z  območja  Kopra sta bila privedena preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Policisti   intenzivno   nadaljujejo   z   izvajanjem   nalog  na  področjub prepovedanih drog na območju Kopra.

Konkretni primeri:

V  januarju  so  policisti  obravnavali  25-letnika iz Kopra, kateremu so v postopku  zasegli  dvanajst  odmerkov  prepovedane  droge kokain ter hladno orožje – bokser. Uveden je tudi postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju.

Prav  tako so policisti v januarju obravnavali 38-letnika iz Kopra, ki je v postopku  z namenom nadaljnje preprodaje posedoval 166 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.

V  januarju  so  policisti v Kopru neposredno zaznali, da je prišlo med dva osebama  iz  Kopra  do  predaje  prepovedane  droge heroin. Osebama je bila odvzeta prostost, v postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov pa so  policisti  zasegli  večjo  količino  gotovine, 27 gramov heroina in 126 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.

V  marcu  so policisti obravnavali 48-letnika iz Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno,  da  preprodaja  manjše  količine  prepovedane  droge lokalnim odvisnikom.  V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov je bilo osumljencu zaseženo skupno 63 gramov kokaina, 83 gramov heroina, 28 tablet, ki  vsebujejo  prepovedane  droge,  ter dve pištoli, za katere ni posedoval dovoljenja.  Uveden  je  tudi  postopek  o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju.

V  marcu  so policisti obravnavali 41-letnika iz okolice Kopra, za katerega je  bilo  ugotovljeno,  da  preprodaja  manjše  količine  prepovedane droge lokalnim odvisnikom. V postopku in preiskavi stanovanja in drugih prostorov je  bilo osumljencu zaseženo skupno 36 gramov kokaina, 83 gramov heroina in 4 grame konoplje.

V  marcu  so  policisti  obravnavali  tudi  39-letnega  državljana Italije, kateremu  so v postopku zasegli večje število odmerkov prepovedanih snovi v športu  (anaboličnih  steroidov),  za  katere  izhaja  sum hrambe z namenom nadaljnje preprodaje. V zadevi še zbirajo obvestila.

V  aprilu  so policisti obravnavali 48-letnika iz Kopra, ki je v postopku z namenom nadaljnje preprodaje posedoval 242 tablet, ki vsebujejo prepovedane droge.  Zoper  osumljenca  je  bilo  odrejeno pridržanje, priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

V  juniju so policisti obravnavali 41-letnika iz Kopra, za katerega je bilo ugotovljeno,  da  preprodaja  manjše  količine  prepovedane  droge lokalnim odvisnikom.  V  postopku  in  preiskavi  stanovanja  in drugih prostorov so osumljencu  zasegli  več odmerkov prepovedane droge kokain in heroin. Zoper osumljenca  je  bilo  odrejeno pridržanje, priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Sorodni članki