Izsiljevanje prednosti, osem oseb poškodovanih

KRONIKA – V četrtek ob 16.45 je prišlo do prometne nesreče v Dolenjah pri Jelšanah. Policisti so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila 30-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Ljubljane, ki na cesti od Ilirske Bistrice proti Jelšanam pri zavijanju v levo ni pustila mimo osebnega avtomobila iz nasprotne smeri, katerega je vozil 43-letni državljan Češke. V obeh vozilih so bili še trije potniki, in sicer v vozilu 30-letnice stari 61, 5 in 3 leta, v vozilu 43-letnika pa 42, 8 in 10 let. Vseh osem udeleženih se je v nesreči poškodovalo, odpeljali so jih v ljubljansko (državljane Slovenije) in izolsko bolnišnico (državljane Češke). Povzročiteljici glede na trenutne podatke sledi plačilni nalog. Cesta je bila zaprta do 19.48, ko je bil promet ponovno popolnoma sproščen, medtem pa je bil urejen obvoz.

Ob 17.20 se je zgodila prometna nesreča v Materiji. Povzročil jo je 35-letni voznik osebnega avtomobila, ki je prehiteval preko polne črte in trčil najprej v levi robnik, nato ga je odbilo nazaj v desno, kjer je trčil v osebni avto, katerega je prehiteval. Zatem je na levi oplazil drevo in nato zapeljal desno izven vozišča, kjer je trčil v ograjo. 35-letnik se je v nesreči poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Sledi mu plačilni nalog.

V Portorožu je nekdo v času med 21. do 22. uro ukradel električno zložljivo kolo znamke S-Bikes, črne barve, vredno 1000 evrov.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so ob 22.50 uri na bivšem mejnem prehodu Fernetiči pri kontroli avtobusa odkrili Afričana, ki je na vstopu v Slovenijo uporabljal ponarejeno potno listino in dovoljenje za prebivanje v Italiji. Oseba, katere istovetnost še ugotavljajo, je o sebi dala podatke, da je iz Somalije, v juliju pa naj bi prišel z begunskim čolnom v Trapani – Italija. Zaradi ugotovitve istovetnosti je pridržan in nato priveden na sodišče v Kopru.

Sorodni članki