Hrvaški voznik tovornjaka izsilil prednost hrvaškemu avtomobilistu

KRONIKA – V ponedeljek ob 6.33 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Šmarski cesti v Kopru. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila s priklopnikom, 42-letni državljan Hrvaške, ki je izsiljeval prednosti in zapeljal na glavno cesto. Oplazil je osebni avto, katerega je peljal enako star državljan Hrvaške. Povzročitelju sledi plačilni nalog. Ob 7.50 so policisti na Šmarski sprostili promet.

V petek dopoldne je 33-letna Divačanka na cesti iz Divače proti Povirju zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča. Vozilo je obstalo na strehi. V nesreči se je lažje poškodovala, sledi ji plačilni nalog.

V vasi pri Postojni je nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, vendar mu to ni uspelo. Lastnikom je vseeno povzročil za 600 evrov škode.

Ob 12. uri so postojnski policisti v Hruševju na vozišču opazili stoječe vozilo, katerega uporablja voznik iz okolice Postojne, večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov. Stopili so do njega in ga seznanili s kršitvijo. V tem je voznik speljal in skušal pobegniti, vendar ga je na cesti zaneslo in je trčil v kup snega, kjer je obstal. Ker nima vozniškega izpita, so mu vozilo zasegli, odklonil je preizkus alkoholiziranosti. Med postopkom se je umešal še sopotnik, ki je pričel žaliti policiste in jih zmerjati. Ker se kljub opozorilu ni umiril, so bile zaradi varne izvedbe postopka zanj uporabljene lisice. Ukrepi sledijo.

Sežanski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu sledi kazenska ovadba. Koprski policisti pa so obravnavali nasilje v družini v Ankaranu, kjer moški več let izvaja nasilje nad izvenzakonsko partnerko. Izrekli so mu prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 18.29 sta se v Izoli sprla oče in hči. Policisti so dobili obvestilo, da v bloku smrdi po plinu. Gasilci so ugotovili, da koncentracija plina ni zelo visoka. Policisti so moškega odpeljali na policijsko postajo. Po opravljenih razgovorih so mu izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

V Izoli je v soboto nekdo pristopil do prodajnega pulta trafike in zahteval dve šteki cigaret, ki jih je prodajalec odložil na pult. Ko se je obrnil, je neznani moški pograbil cigarete in zbežal. Trafika je oškodovana za 78 evrov.

V Izoli je nekdo razbil izložbeno okno in tako vlomil v trgovino s prehrambenimi izdelki. Ukradel je več izdelkov in pobegnil. Trgovina je oškodovana za 500 evrov.

Nekdo je v noči na nedeljo vlomil v koprski lokal, od koder je odnesel dva prenosna računalnika, blagajno, TV sprejemnik in 400 evrov gotovine. Z dejanjem je oškodoval lastnika za približno 1200 evrov.

Sorodni članki