FC Koper za uvod premagal aktualne prvake

V uvodnem krogu državnega prvenstva je na Bonifiki gostila Olimpija. Aktualnim prvakom ni uspelo premagati koprčanov, tako so prve tri točke ostale doma. Gostujoči trener Joao Henriques z dodobra premešano začetno enajsterico imel v prvem delu premoč, vendar brez prave nevarnosti. V drugem delu prvega polčasa je Koper vzpostavil ravnotežje in vratarja Matevža Vidovška je najbolj ogrožal Nik Omladič, a je žogo po njegovih dveh strelih vratar Olimpije ukrotil.

Nadaljevanje je sprva postreglo s pritiskom gostov, toda tudi iz nekaj zaporednih kotov prave priložnosti ni bilo. V 59. minuti je Omladič iz kota natančno podal, pred vrati pa je neodločenost Vidovška in obrabe s strelom z glavo izkoristil Nardin Mulahusejnović. Ljubljančani so v nadaljevanju imeli rahlo terensko premoč, domači pa bi po protinapadu Timotheja Nkade v 75. minuti celo lahko povišali prednost.

Olimpiji tudi v zadnji četrtini tekme ni uspelo sestaviti konkretnejše akcije, domači pa so piko na i postavili v 88. minuti. Nkada je krenil v podoben prodor kot dobrih deset minut prej, a ga je bolje končal, saj je žoga tudi zaradi posredovanja Marcela Ratnika spremenila smer in končala za hrbtom Vidovška.

Olimpijo je znižala zaostanek na začetku sodnikovega dodatka, ko je Sešlar z glavo dosegel gol za rezultat 1:2, vendar je nato gostom zmanjkalo časa za morebitno izenačenje.

V naslednjem krogu v Koper to sobnoto, 29. julija prihaja Kalcer Radomlje.

KOPER – OLIMPIJA 2:1 (0:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Borošak, Benc, Šumer.
Strelci: 1:0 Mulahusejnović (58.) 2:0 Nkada (88.), 2:1 Sešlar (90.).

Koper:
Koprivec, Pabai, Prce, Correia (od 65. Groznica), Vešner-Tičić, Osuji, Palčič, Omladič (od 81. MIlovanović), Ruedl (od 46. Barišič), Krajinović, Mulahusejnović (od 70. Nkada).

Olimpija:
Vidovšek, Karamatić, Lasickas (od 46. Jorge Silva), Fadida (od 62. Elšnik), Ratnik, Bristrić, Motika (od 62. Rui Pedro), Posavec (od 73. Lucas Pedro), Florucz (od 62. Sešlar), Doffo, Krefl.

Rumeni kartoni: Koprivec, Krajinović, Mulahusejnović, Correia; Lasickas, Krefl, Doffo.

NZS.si

Sorodni članki