Eksplozija v stanovanjski hiši

KRONIKA – V petek ob 8.03 so bili policisti obveščeni o eksploziji plinskega rezervoarja na Rozmanovi ulici v Piranu. Po do sedaj znanih podatkih je zagorela vrstna hiša v strnjenem naselju in ostrešje druge hiše. 81-letno žensko, ki je bila v hiši, so rešili in jo s hujšimi opeklinami odpeljali v bolnišnico. V hiši je bila tudi 24-letnica, ki je v času eksplozije spala. Gasilci so jo nepoškodovano rešili iz zagorelega objekta. Vzrok eksplozije še ni ugotovljen, materialna škoda pa je velika.

V Parjah pri Pivki je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Vstopil je v notranjost, pregledal prostore, vendar ni ukradel nič. Lastnik je oškodovan za 300 evrov.

V četrtek ob 13.41 je na policijo poklical lastnik stanovanjske hiše iz Pivke in povedal, da je pravkar pregnal vlomilca. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre za dva storilca, stara 43 in 46 let, oba iz Postojne. Ustavili so ju v Divači in obema odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Storilcema sledi kazenska ovadba.

Okrog 18.15 je prišlo do prometne nesreče na cesti Vrbica – Jablanica (Ilirska Bistrica). Policisti so ugotovili, da je 54-letni voznik iz Zabič z osebnim avtomobilom zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal z vozišča in se prevrnil na streho. Odpeljali so ga v bolnišnico Izola, odrejen mu je bil strokovni pregled.

V Dutovljah so vlomili v stanovanjsko hišo. Prijaviteljici so premetali spalnico in vzeli predvsem zlatnino (verižice, prstane in zapestnice). Oškodovana je za približno 5000 evrov.

Ob 7.31 je občan sporočil policistom, da jim je nekdo z dvorišča na Škofijah ukradel osebni avto Ford fiesta 1.3 CLX, rdeče barve, letnik 1992. Avtomobil je bil zaklenjen, vendar brez hladilne tekočine in brez olja. Ob 7.45 pa so z DARS-a sporočili, da zavarujejo zapuščeno vozilo na hitri cesti na Bivju. Šlo je prav za vozilo, ukradeno na Škofijah. Lastnik je bil obveščen, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

[slika je simbolična]

Sorodni članki