Dogodki in prireditve v Izoli – marec 2015

DATUM KRAJ, URA PRIREDITEV
3.3. Mestna knjižnica Izola, 18.00 Prehranjevanje po načelih ajurvede. Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola vabita na predavanje Prehranjevanje po načelih ajurvede.

Po načelih ajurvede morajo biti telo, um, čutila in duša v telesu v ravnovesju. Prehrana je pri tem temeljnega pomena. Različna hrana – okusi, vonji in barve vplivajo različno na doše (vata, pitta ali kapha). Sposobnost delovanja na doše, tudi z načinom prehranjevanja, je osnova ajurvedske prakse in terapije. Ajurveda nam kaže načine, kako ustvariti ravnovesje in njati našo pravo naravo. Predaval bo priznani docent joge, hindujske filozofije in ajurvede, ter publicist Amadio Bianchi, ki se je v decembru že predstavil v izolski mestni knjižnici.

Predavanje bo v italijanskem jeziku.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

5.3. »Wine Bar Manzioli«, 18.00 76. večerni klepet z »Zanimivimi Izolani« – ŽPZ Sinji galeb

Mestna knjižnica Izola vabi na 76. večerni klepet z »Zanimivimi Izolani«.

Za mesec marec se spodobi, da je naša gostja Ženska. Pa naj jih bo veliko, smo si rekli in v goste povabili  kar ves Ženski pevski zbor Sinji galeb, ki deluje v sklopu Društva upokojencev Izole. »Moje deklice« jim pravi dirigentka Lidija Kotnik. Dekletom zrelih let, ki nas učijo volje do življenja. Tudi zapele nam bodo.

Spoznajmo jih v četrtek 5. marca  2015 ob 19. uri v »Wine Bar Manzioli« na Manziolijevem trgu v Izoli. Pogovor s pevkami bo vodila Nataša Benčič, novinarka Radia Koper-Capodistria.

Vstop je prost.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

6.3. Kulturni dom Izola, 20.00 Koncert: Primorska poje. Revija pevskih zborov v organizaciji JSKD IO Izola in CKŠP Izola.

Nastopili bodo:

Pevke ljudskih pesmi KD Kraški šopek Sežana

Ženski pevski zbor Ivan Grbec

Moški pevski zbor Pobje

Vokalna skupina Liška dekleta

Moški pevski zbor Poljubinj

Mešani pevski zbor “Canto Ergo Sum”

Mešani pevski zbor Mačkolje

Organizator: CKŠP Izola

6.3. Restavracija Hotela Marina,

19.00

 

Praznovanje DNEVA ŽENA z ALLEGRO PICCANTE.
Več na : http://www.hotelmarina.si/restavracija_2/?no_cache=1

Organizator: Hotel Marina.

6.3. Mestna knjižnica Izola, 19.00 Življenje je igra. Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola vabita na predavanje z delavnico Življenja je igra.

V predavanju bo predavateljica Judita Knez predstavila lastno metodo svetovalnih pogovorov – LERIK, s katero pomaga posameznikom ali skupinam pri: načrtovanju osebne ali poslovne strategije ter odkrivanju lastnih potencialov in spodbujanju znanj in spretnosti, ustvarjanju znanja kot podpori in pomoči pri vseh oblikah učenja in študija (od osnovne šole do fakultete), odločanju ob pomembnih življenjskih odločitvah in pri oblikovanju ciljev.

Izvedena bo tudi delavnica. Z iskrenimi odgovori na zastavljena vprašanja iz vprašalnika »Življenje je igra« bodo udeleženci odkrivali lastno poslanstvo.

Zaradi delavniškega načina dela predavateljica zbira prijave, in sicer na tel.št.: 041/347-652 ali na e-naslovu: judita.knez@hotmail.com.

Vabljeni v petek 6. marca 2015 ob 19. uri v čitalnico Mestne knjižnice Izola. Vstopnine ni.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

6.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Ottavia Brajka.

Organizator: Hotel Delfin

7.3. Zadružni dom Korte, 18.00 Redni letni občni zbor društva in potopisno predavanje s projekcijo fotografij in filma. El caminode Santiago del Norte – Romanje po severni poti.

Organizator: Kulturno društvo Korte

7.3. Prostori Šahovskega društva Izola, 18.00 6. odprto prvenstvo Izole v pospešenem šahu. INFO: ŠAHOVSKI UTRIP www.drustvo-sahpiran.si.
7.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Ottavia Brajka.

Organizator: Hotel Delfin

7.3. Moby Dick Restaurant & Bar, 20.30 Zabava za dan žena, koncert Samuel Lucas. Pred koncertom ob 20.00 vabljeni v restavracijo Moby Dicka na druženje ob posebno pripravljenih menijih, kjer vas čaka lepo presenečenje. Več na www.mobydickisola.com.

Organizator: Moby Dick Restaurant & Bar

8.3. Manziolijeva palača, 19.00 Ženske in vino 2015. Dobrodelna dražba vina »Le donne 2015«. Degustacija vin in lokalnih dobrot.

Organizator: Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola, Vino Zaro, Manzioli wine bar, Občina Izola, Ministrstvo za kulturo.

8.3. Kulturni dom Izola, 20.00 Plesna predstava ob 10-letnici Plesnega društva Erato.

Tendanza je plesna predstava, ki na odru združi vse deležne na 10-letni ustvarjalni poti KUD Erato, ki si ob obujanju spominov in napovedovanju novega postavlja vprašanja o plesu in gibu in išče odgovore. Plesalkam Plesnega studia Erato se bodo na odru pridružili priznani plesalci in plesni pedagogi.

Plešejo: Plesalke KUD Erato, Ingrid Gregorič, Tomaž Simatovič, Siniša Bukinac
Beseda: Patricija Sosič Kobal. Pred predstavo bomo v Klubskem prostoru Kulturnega doma in v preddverju Art Kina Odeon odprli razstavo izbranih fotografij, ki dokumentirajo 10 let plesa KUD Erato. Vstopnina: 7eur.

11.3. Mestna knjižnica Izola, 19.00 ŠK »Kako živim ta trenutek«

Mestna knjižnica Izola vabi na marčevsko srečanje Študijskega krožka »Kako živim ta trenutek«. Tema srečanja bo zdravljenje in samozdravljenje ter vera v ozdravitev.

Srečanje bo vodil Joško Cesar.

Vabljeni v sredo 11. marca 2015 ob 19. uri v čitalnico Mestne knjižnice Izola. Vstop je prost.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

13.3. Mestna knjižnica Izola, 19.00 Kamen zase. Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola vabita na predavanje Darje Lampret  Kamen zase. V predavanju bo umetnica – Darja Lampret predstavila vpliv različnih kamnin, biserov in koralov na naše počutje in razpoloženje. Izvedeli bomo, kako izberemo pravi kamen zase, kako ga čistimo, programiramo ter različne načine uporabe – kot nakit, dekoracijo v prostoru, eliksir za pitje in masažo, kot amulet,… V srečanju bo umetnica prikazala fotografije iz svojega popotovanja in odkrivanja Indije in njenih tisočerih barv, vonjav in podob, kjer izbira tudi kamne, iz katerih nastajajo čudovite dragocenosti. Umetnica bo na ogled postavila tudi svoj srebrni nakit. Darja Lampret se bo predstavila v pogovoru z Judito Knez.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

13.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Ottavia Brajka.

Organizator: Hotel Delfin

14.3. Kulturni dom Izola, 17.00 RIBIČ IN NJEGOVA HČERKA / Lutkovna predstava.

Lutkovna predstava za otroke v izvedbi Lutkovnega društva Mari O Net.te

Org.: CKŠP Izola in JSKD OI Izola

VSTOPNINA: 4 eur.

14.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Ottavia Brajka.

Organizator: Hotel Delfin

18.3. Mestna knjižnica Izola, 19.00 »8 moških – zakaj pa ne?«, predstavitev knjige

Mestna knjižnica Izola vabi na predstavitev knjige 8 moških – zakaj pa ne?

Knjiga je odsev trenutne pereče problematike ─ zakaj je toliko ljudi samih in daje odgovore na vprašanja, kako in kje lahko spoznamo gospoda Pravega. V predstavitvi bo Katja Škrabar spregovorila o svoji osebni tragično-komični izkušnji iskanja primernega partnerja, avtorica knjige Jana Pristovšek pa bo spregovorila o tem, zakaj potrebujemo 8 moških, da bi (končno) spoznale enega pravega.

Vabljeni v sredo 18. marca 2015 ob 19. uri v čitalnico Mestne knjižnice Izola. Vstop je prost.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

19.3. Mestna knjižnica Izola, 19.00 Pripovedovalski večer IZ ISTRE V ISTRO OKOLI SVETA.

V okviru vseslovenskega 18. Pripovedovalskega festivala »Pravljice danes 2015« Mestna knjižnica Izola vabi na pripovedovalski večer IZ ISTRE V ISTRO OKOLI SVETA.

Festival spodbuja ohranjanje ljudskega pripovednega izročila, spodbuja in širi pripovedovanje zgodb v različnih okoljih, ob različnih priložnostih in ustanovah.

Ljudske slovenske, istrske, indijske, ruske, japonske in ameriške pravljice bodo pripovedovale Aljoša Križ, Kristina Menih in Patricija Sosič Kobal.

Vabljeni v četrtek 19. marca 2015 ob 19. uri v čitalnico Mestne knjižnice Izola. Vstop je prost.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

19.3. Plesna dvorana KD Izola,

19.30 -21.00

DAN ODPRTIH VRAT PLESNEGA STUDIA ERATO / Predstavitev. Vabljeni na odprte plesne vaje Plesnega studia Erato. Udeležba je brezplačna!
20.3. – 29.3. Restavracija Hotela Marina TEDEN RESTAVRACIJ 2015. Več na:
http://tedenrestavracij.si/restaurants/hotel-marina/

Organizator: Hotel Marina.
20.3. Kulturni dom Izola, 20.00 LEZBA / Gledališka predstava. Komična drama Zavoda za kulturo Maribor
Režija, scenarij, igra: MARTINA IPŠA. VSTOPNINA: 10 € v predprodaji, 13 € na dan prireditve

Organizator: CKŠP Izola

20.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Amor.

Organizator: Hotel Delfin

21.3. Mestna knjižnica Izola, 10.00 Mikrorojstvo, projekcija dokumentarnega filma.

Ob Svetovnem dnevu dul (obporodnih spremljevalk) Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola vabita na projekcijo dokumentarnega filma Mikrorojstvo.

Raziskave kažejo, da je na in v našem telesu več bakterijskih kot človeških celic. Zato mikroorganizmi, ki prekrivajo  naše telo močno vplivajo na naše zdravje. Film Mikrorojstvo (v izvirniku Microbirth) prikazuje pomen mikrobioma za človekovo zdravje in o zanj ključnem obdobju okrog rojstva. Način kako se rojevamo, se je v  zadnjih 30 letih dramatično spremenil. Dokumentarni film Mikrorojstvo se poglobi v najnovejše znanstvene raziskave, ki razkrivajo pomen dogodkov na mikroskropski ravni, ki se odvijajo v obdobju okrog rojstva, in ki imajo lahko dolgoročni vpliv na človekovo zdravje ter na zdravje vsega človeštva. Film je  preveden v slovenščino. [Trailer: http://www.oneworldbirth.net/microbirth/]

Vabljeni v soboto 21. marca 2015 ob 10. uri v čitalnico Mestne knjižnice Izola.

Vstop je prost. Zbirajo se prostovoljni prispevki v podporo Združenju slovenskih doul.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

21.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Amor.

Organizator: Hotel Delfin

22.3. Kulturni dom Izola, 18.00 FEMMINE DA MORIRE / Gledališka predstava

Glasbeno-gledališki dogodek posvečen boju proti nasilju nad ženskami v izvedbi Gruppo Teatrale La Bottega.

Organizator: Skupnost Italijanov D. Alighieri Izola

24.3. Kulturni dom Izola, 09.00 OBMOČNO SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN / Gledališke predstava.

Nastopili bodo učenci OŠ Livade, OŠ Vojke Šmuc in Gledališka skupina ŠIMC Piran.

Organizator: CKŠP in JSKD IO Izola. Vabljeni, vstopnine ni!

26.3. Mestna knjižnica Izola, 19.00 Giordano Bruno: pogumno, svobodno, smelo in odločno

Mestna knjižnica Izola in Študijski krožek Kako živim ta trenutek, v sodelovanju z Lectorium Rosicrucianum – Mednarodno šolo zlatega rožnega križa, vabita na predavanje Giordano Bruno: pogumno, svobodno, smelo in odločno.

Giordano: “V vsakem človeku, v vsakem posamezniku, gledamo svet, vesolje.”

V srečanju se bomo pomudili ob nekaterih mislih Giordana Bruna, doma iz Nola pri Neaplju, velikega učenjaka in reformatorja, in se vprašali, kaj nam danes v aktualnem tukaj in zdaj, učenjakove misli lahko sporočajo. Giordanov nauk in življenje sta nam lahko spodbuda in ognjevit podnet, s pogumom in močjo, da bi našli in hodili pot skozi ogenj, skozi duhovni ogenj, k uresničitvi naše naloge učlovečenja. Da bi ga slišali, je moral Giordano nastopati smelo, izzivalno in odločno. Predaval bo dr. Klaus Bioelau v sodelovanju z Zlato Fon.

Vabljeni v sredo 25. marca 2015 ob 19. uri v čitalnico Mestne knjižnice Izola. Vstop je prost.

Organizator:Mestna knjižnica Izola

27.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Amor.

Organizator: Hotel Delfin

28.3. Kulturni dom Izola, 17.00 OBMOČNO SREČANJE GLEDALIŠKIH SKUPIN / Predstava za otroke. Mali strah Bav Bav

Vabljeni na premiero nove gledališke igre Gledališča Steps Izola!Vstopnina: 4 eur.

Organizator:  CKŠP in JSKD IO Izola.

28.3. Sončna dvorana, 9.00 – 17.00 Likovni seminar KVADRAT IN KROG – KOCKA IN KROGLA II.  – Janez Zalaznik  Soorganizacija: OI JSKD Izola in  Koper, Občina Izola, MOK Koper.
28.3. Manziolijeva palača, 13.30 Refuscus Mundi. Svet refoška, ki je lani doživel svojo krstno izvedbo in bil zelo dobro sprejet, bo pod imenom Refuscus Mundi 28. marca v Izolo ponovno vabil ljubitelje in poznavalce vina. V Izoli se bodo s svojimi vini predstavili vinarji iz Slovenije, Italije in Hrvaške, najboljše primerke te žlahtne kapljice pa bo možno okušati ob vodenih degustacijah in obiskih pri lokalnih vinarjih, skupaj z nasveti, kako se lahko to eno najbolj zdravih vin uporablja tudi v kulinariki.

Prireditev je zasnovana kot degustacija in strokovno srečanje s predavanji uglednih strokovnjakov, ki bodo osvetlili sorto in vina iz nje. Potekale bodo tudi strokovne delavnice. Otvoritev prireditve bo ob 13.30 v cerkvi Marije Alietske, degustacijski prostor v Manziolijevi palači pa bo odprt med 14. in 21. uro.

28.3. Hotel Delfin, 20.00 – 23.30 Ples z glasbo v živo. Ansambel Amor.

Organizator: Hotel Delfin

 

Knjižnica v Manziolijevi palači: pon, tor, čet: 10.00 – 13.00,  sre, pet: 16.00 – 19.00, čitalnica: pon – pet: 17.00 – 20.00

Mestna knjižnica Izola: ponedeljek – petek: 9.00 – 18.30,  sobota 8.00 – 13.00,  nedelja zaprto

 

 

Umetniške razstave

DATUM KRAJ, URA RAZSTAVA
1.3 – 6.3. Sončna dvorana Razstava. Izola, mesto ustvarjalcev. Urnik: čet, pet, ned 16.00 – 18.00, sob 10.00-12.00

Soorganizator: OI JSKD Izola, Občina Izola.

5.3. Galerija Alga, 19.00. Otvoritev razstave. MARTA FREI: BACK TO BLUE – NAZAJ V MODRO.

Marta Frei je vsestranska ustvarjalka, ki je prejela veliko nagrad in priznanj, njena dela so v številnih stalnih zbirkah doma in v tujini. V izboru najnovejših platen se vrača nazaj k modri barvi v drugačnem kontekstu, drugačnih likovnih rešitvah in vsebinah Barve.

V kulturnem programu bo nastopila mlada violinistka Katarina Marijanovič.

Organizator: CKŠP Izola

12.3. Galerija Insula, 19.00 Fulvia Grbec »In Rubis«. Otvoritev razstave.
13.3. Klubski prostor KD Izola, 20.00 Otvoritev razstave. DAVID BEC: MORDA SE BOVA NEKEGA DNE POGOVARJALA O VREMENU.

Pogovori o vremenu služijo kot mašilo v komunikaciji predvsem takrat, ko si ljudje nimamo kaj povedati. Fotografije Davida Beca so nastale v zadnjih dveh letih, in sicer spontano, impulzivno, v različnih počutjih in brez kakršnih koli priprav. V nas pa spodbujajo razmišljanje in kreirajo zgodbe, kajti če fotografija tega ne zmore, je enakovredna pogovoru o vremenu.
Sponzor projekta je podjetje Fikon studio d.o.o.

Otvoritev razstave bo spremljal nastop glasbenice Lucienne Lončina. Vstopnine ni.

Organizator: CKŠP Izola

28.3. Sončna dvorana, 9.00 -17.00 Regijski likovni seminar. Kvadrat in krog – kocka in krogla II., predavatelj Janez Zalaznik.

Soorganizator: JSKD Koper in Izola, MOK, Občina Izola.

31.3. Palača Besenghi,

19.00

Cikel Vivace. 2. koncert: Anna Afanasyeva – violina, Dzhana Bayseitova – klavir.

Organizator: DPG Koper.

Sorodni članki