Devet članska slovenska reprezentanca na svetovno prvenstvo v Taškent

V Uzbekistanu se bo na letošnjega vrhuncu sezone članskega svetovnega prvenstva v Taškentu za prestižne kolajne borilo 577 judoistk in judoistov iz 85 držav sveta. Med njimi bo tudi 5 naših judoistk in 4 judoisti.

Prvi dan tekmovanja bosta na tatamije stopila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov in David Štarkel v kategoriji do 60 kilogramov. Tretji dan bomo navijali za Kajo Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov in Martina Hojaka v kategoriji do 73 kilogramov. Četrti dan se bo za medalje v kategoriji do 63 kilogramov borila srebrna z lanskega svetovnega prvenstva Andreja Leški. Peti dan bomo na blazinah spremljali Anko Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov. Šesti dan bo v kategoriji do 78 kilogramov nastopila Patricija Brolih. Zadnji dan tekmovanja pa bomo v odprti moški kategoriji imeli dva predstavnika in sicer Vita Dragiča ter Eneja Mariniča.


Andreja Leški o pripravah in željah: “Po lanskoletnem uspehu so pričakovanja za letošnje svetovno prvenstvo visoka. V celotnem pripravljalnem obdobju smo se predvsem odločali, ali bi posvetili pozornost predvsem pripravam in borbam ali pa se udeležili še kakšnega tekmovanja, da tam dobim malo tekmovalnega občutka. Ker nenazadnje na tekmi, je še vseeno malo drugače kot na treningu. Na koncu smo se odločili, da do svetovnega prvenstva ne bom tekmovala. Predvsem smo imeli v mislih tekmovanja v Italiji, ki smo ga kasneje izpustili. Upam, da kar smo naredili, bo dovolj. Za nami je kar nekaj priprav v Sloveniji in tujini, med drugim tudi višinskih priprav.”

Sorodni članki