Čokoladni svedri

Ste že poskusili pripraviti sladico iz pašte? Ni težko, pa še dobro je in hitro narejeno. Potrebujete čokoladno pašto in nekaj sestavin, ki jih imamo praktično ves čas doma.

svedri

Medtem ko pristavimo vodo in jo osolimo, na drugi plošči ogrejemo smetano in vanjo nadrobimo dobro mlečno čokolado. Za tiste, ki imajo radi bolj sladke okuse, priporočam še vanilin sladkor. Zmes naj se počasi segreva le toliko, da postane gladka in lepo tekoča. Nikakor ne preveč, saj bi se pokvarila. V vrelo vodo vržemo čokoladno pašto, pomešamo in jo skuhamo al dente. Precedimo, poplaknemo z vročo vodo in v loncu, v katerem se je kuhala, pomešamo z žličko masla. Ne veliko masla, samo toliko, da se nekoliko lesketa in ne lepi.

Zdaj delamo hitro, da se sestavine ne ohladijo. Na krožniku, ki se je grel v pečici (ne preveč, recimo na programu za vzhajanje testa) naredimo kupček pašte. Uporabimo lahko tudi širok desertni kozarec ali drugo podobno posodo. Čez z občutkom prelijemo čokoladno omako, okrasimo s smetano in jagodami, za konec pa naribamo lupino dobro oprane bio pomaranče in nekaj črne čokolade.

Dober tek!

PAŠTA – butik testenin

Sorodni članki