Čelno trčenje dveh motoristov

KRONIKA – V ponedeljek ob 16.12 je v Bertokih padel motorist. 42-letnik s Spodnjih Škofij je peljal od Sermina proti Bertokom in zapeljal na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je nasproti pripeljal 34-letni motorist iz Kopra. Po čelnem trčenju je motorist padel in se huje poškodoval.

V ponedeljek nekaj pred 8. uro je bil OKC obveščen, da je na Ulici Gradnikovih brigad v Novi Gorici prišlo do ropa, zaradi česar je poškodovana oseba poiskala zdravniško pomoč v urgentni ambulanti zdravstvenega doma Nova Gorica. Takoj po sprejetem obvestilu je s strani policistov in kriminalistov stekla obsežna iskalna akcija zamaskiranega storilca, ki naj bi v eni od garažnih hiš v zgoraj omenjeni ulici pristopil do 19-letnega Brica in ga z namenom, da mu ukrade verižico, ki jo je imel ta v roki, z nožem porezal po roki in ga poškodoval. Kriminalisti so z oškodovancem opravili temeljit razgovor, pri čemer so ugotovili, da si je ta rop izmislil. Kriminalisti so ga ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, saj je s tem storil kaznivo dejanje krive ovadbe.

Na policijski postaji Koper je državljan Italije naznanil, da mu je nekdo ukradel motorno kolo znamke Gillera Runner rdeče barve, registrskih številk AS02489. Parkiran je bil v Bertokih.

V postojnskem podjetju je nekdo iz pisarn ukradel dva prenosna računalnika Lenovo v skupni vrednosti 3500 evrov. Poleg tega je odnesel še 20 evrov iz predalnika ter očala z dioptrijo, polnilec in mrežni disk, v skupni vrednosti 170 evrov.

Popoldne so na portoroški plaži ženski ukradli torbo s sončnimi očali, dvema mobilnikoma HTC, 20 evri, bančnimi karticami in ključi osebnega avtomobila. Oškodovana je za 600 evrov.

Ob 19.10 je 33-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kranja zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v drog javne razsvetljave, nakar ga je odbilo v ustavljen osebni avto, v katerem je bila voznica iz Strunjana. Ker je povzročitelj kazal očitne znake nezanesljivosti, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odločno odklonil. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče in mu napisali obdolžilni predlog zaradi odklonitve strokovnega pregleda.

Sorodni članki